info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Engelliler Derneği (Teder) Engel Tanımıyor

Tekirdağ engelliler derneği, henüz içinde bulunduğumuz 2017 yılı içinde kurulmasına rağmen, yaptığı başarılı çalışmalar, hizmet ve yardımlarla, “engel tanımıyoruz, engelleri yok etmeye kararlıyız” düşüncesiyle aralıksız çalışmaya devam ediyor.

“Tekerlekli Sandalyesi Olmayan Ortopedik Engelli Kalmasın” sloganıyla çalışan dernek, bu alanda kısa zamanda başarılı bir çalışma yürüterek,8 adet akülü sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bu konuda bir açıklama yapan Tekirdağ engelliler derneği kurucu başkanı Ahmet Murat Sarılarlı; “Derneğimizin “Tekerlekli Sandalyesi Olmayan Ortopedik Engelli Kalmasın” projesi kapsamında yaptığımız çalışmalar devam etmekte olup, gönül dostlarımız olan bağışçılarımızın güçlü destekleriyle ilk 7 aylık süreçte toplam değeri 48 bin TL olan 8 adet akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli dostlarımıza teslim edilmiştir.

Akülü tekerlekli sandalye talepleri, Tekirdağ merkez Süleymanpaşa İlçemiz ve diğer İlçeler olmak üzere ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Bu bağlamda, Süleymanpaşa İlçemizde 5 adet, Malkara İlçemizde 3 adet akülü tekerlekli sandalye teslimi yapılmıştır. Süleymanpaşa, Çorlu ve Muratlı İlçelerimizden gelen diğer taleplerle ilgili dosya hazırlıklarımız devam etmektedir.

Projemizin amacı olarak belirlenen 50 adet akülü sandalyeden geriye kalan 42 âdeti için yoğun bir şekilde görüşmelerimiz sürecektir. Derneğimizce gerçekleştirilen bu çalışmamızda ilk olarak akülü tekerlekli sandalyelerin; dış mekân kullanımına uygun, güçlü bir kasaya, güçlü bir motora, yüksek amperli akülere ve ortopedik şartları sağlayan oturma düzeneğine sahip olması şartını koşuyoruz.

Bu tip akülü tekerlekli sandalyelerinde maliyetleri 6 bin ile 12 bin TL arasında olduğundan tabii ki süreç yavaş işliyor ama göstermelik ucuz maliyetli akülü tekerlekli sandalyeleri biz engelli dostlarımıza layık görmüyoruz. Çözüm geliştirerek engelleri kaldırmaya çabalayan derneğimizin profesyonel çalışmaları devam etmektedir. Sloganımızda olduğu gibi “TEDER GÖNÜLLERDE YER EDER” sözümüzle gönüllerde kalmak için mücadelemiz sürecektir” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin