info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Hıfzıssıhha Komisyonunun Angus Kararı Tekrar Gözden Geçirilecek Mi?

Geçtiğimiz Ramazan bayramı arife günü Tekirdağ limanına Avustralya dan gelen 67 bin canlı küçük baş hayvan ile Brezilya dan 9 bin adet büyük baş damızlık ve kasaplık hayvan yüklü nakliye gemileri bayram süresinde kokudan dolayı çok gündemde oldu.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ilimize yeni atanması ile bu gemilerin kokusunun en çok etkilendiği sahil kıyısında oturduğundan kokudan en çok rahatsız olanlardan biri olduğunu açıklamıştı. Ancak Vali Yerlikaya; “konuşmasının devamında; Trakya bölgesi şap hastalığından arındırılmış bölge olduğunu ve bu kokuya karşıda geçici bir süre katlanmak zorunda olmalıyız” demişti.

Tekirdağ il hıfzıssıhha komisyonu üyelerinin almış olduğu karar neticesinde artık Tekirdağ limanına canlı hayvan ithalatının durdurulması gündeme geldi.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından açıklanan bu komisyon kararıyla ilgili meydana gelen bu durumda Tekirdağ taşıyıcılar koop. ithal edilen büyük baş hayvanların nakliye işinden geçimini temin eden yüzlerce koop üyesi kamyoncunun ve ailelerinin büyük ekonomik sıkıntı yaşatacaktır.

Kurban bayramı öncesi canlı hayvan ithalatı yapan firmaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından almış olduğu kontrol belgeleriyle yurt dışından ithal edecekleri koko ya sebep olmayan canlı büyük baş hayvanların Tekirdağ limanın dan ithalinin yapılması koku yaptığı tespit edilen küçük baş hayvanları getiren gemilerin ise Marmara Ereğlisi limanından yapılması için bu kararın tekrar gözden geçirilmesi ve Tekirdağ’a ekonomik katkı sağlayan limanda büyük baş hayvan ithaline izin verilmesi hususunda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya dan yüzlerce kamyoncu esnafı ve aileleri tarafından destek beklenmektedir.