info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü:Su Ürünlerşi Av Yasağı

Tekirdağ tarım il müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Su ürünleri av yasağı geldiği bildirildi

Tekirdağ tarım il müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamadA;01/09/2008-31/08/2012 tarihleri arasında dönemde 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kapsamında İlimiz sınırları içerisinde bulunan sularımızda; Marmara Denizi nde tebliğ dönemi boyunca her türlü trol ağı ile: 1 Mayıs- 31 Ağustos tarihleri arasında tüm denizlerimizde çevirme ağlarıyla, Marmara Denizi ile İstanbul ve Çanakkale Boğazları nda 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında ışık ile su ürünleri avcılığı yasaktır.
Tüm karasularımızda, 1 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dâhil, her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığı yasaktır. Ancak, 15 -31 Ağustos tarihleri arasında çapari ile palamut avcılığı serbesttir.
Bütün karasularımızda, 1 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan avcılığı yasaktır. Parakete ve fanyalı ağlar ile kalkan avcılığı yasaktır.
Bütün karasularımızda; 15 Haziran - 15 Nisan tarihleri arasında gırgır ağlarıyla, 1 Haziran - 31 Aralık tarihleri arasında boyu 24 m. ve üzerinde olan parakete tekneleriyle orkinos avcılığı yasaktır.

Bütün karasularımızda,1 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kılıç avcılığı yasaktır. Bütün karasularımızda, 15 Haziran - 31 Temmuz tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile orfoz ve lagos avcılığı yasaktır. Ancak, bu dönemde 9 numaradan küçük (ebat olarak büyük) olta iğnesi kullanmak şartıyla parakete ile lagos avcılığı yapılması serbesttir. Sepet, pinter vb. tuzaklar ve dalarak zıpkın veya su altı tüfeği ile orfoz ve lagos avcılığı yapılması yasaktır.
Marmara denizi ile İstanbul ve Çanakkale boğazlarında, 15 Nisan - 31 Ağustos ve 1 - 31 Ocak tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile karides avcılığı yasaktır. Ancak, 15 Mayıs - 1 Ağustos tarihleri arasında uzatma ağları ile oluklu karides (P. kerathurus) avcılığı serbesttir. Bütün karasularımızda, ığrıp, trata, tarlakoz, manyat ve benzeri kıyı sürütme ağları ile her türlü su ürünleri avcılığı ve bu ağlar ile ağları kullanmaya yarayacak donanımların balıkçı gemilerinde bulundurulması yasaktır.Parakete ile yapılan su ürünleri avcılığında, 14 numaradan küçük (ebat olarak) iğnelerin kullanılması yasaktır. Beyaz kum midyesi, Marmara denizi ile İstanbul ve Çanakkale boğazlarında dönem boyunca yasaktır.
Tebliğ dönemi boyunca Deniz Alası, Büyük Camgöz, Güneşlenen Köpek Balığı, Mersin Balıkları, Deniz Kaplumbağaları, Ot Sazanı, Deniz Çayırları, Gümüş Sazanı, Yağlı Balık, Kancalı Ahtapot, Misk Ahtapotu, Kırmızı Mercan, Siyah Mercan, Kırmızı Yıldız, Minare, Şeytan Minaresi, Deniz Kulağı, Triton, Pina, Mühreler, Maya, Fok, Deniz Atı, Ticari Deniz Süngerleri, Yunus, Beni Balığı türlerinin avcılığı yasaktır.
İlimiz Merkez İlçe dâhilinde yer alan Altınova açıklarındaki belediye kanalizasyon sisteminin deniz içerisinde kalan bölümünün 500 m. sağında ve solunda, İlimiz Marmara Ereğlisi İlçesi, Botaş doğalgaz terminali işletme sahası, Trakya Unı-Mar doğalgaz çevrim santralleri ve Bütangaz A.Ş. ye ait deniz dibi boru hatları ile şamandıra sistemlerinin bulunduğu; (40° 58 00 N - 27° 58 06 E), (40° 58 00 N - 28° 00 24 E), (41° 01 12 N - 28° 00 24 E) koordinat noktalarını birleştiren alanda su ürünleri avcılığı yasaktır. Bütün karasularımızda, 15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile Akivides ve kidonya avcılığı,15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile İstiridye ve tarak avcılığı,1 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında, kara midye avcılığı, Kum şirlanının (tellina) dönem boyunca avcılığı, Marmara denizi, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında dönem boyunca algarna ile deniz salyangozu avcılığı, Deniz patlıcanı avcılığı, 15 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında kalan dönem haricinde böcek ve istakoz avcılığı, 1 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasında, ahtapot avcılığı, Caulerpa türü deniz yosunlarının toplanması, istihsali ve ticareti, Gracilaria türü yosunların 1 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında istihsali, Sünger istihsali dönem boyunca avcılığı yasaktır.

İç sularımızda 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında sazangiller ve yayın balığı avcılığı yasaktır. Tebliğ ile zaman yasağı getirilmemiş olan türler için (gümüş balığı hariç) sazangillere getirilen av yasağı uygulanır. Sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde ise yalnızca parakete ile sudak ve tatlı su levreği avcılığı yapılabilir. Bütün içsularda 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında karabalık, 1 Eylül - 31 Mart tarihleri arasında her tür alabalığın avlanması,1 Kasım-30 Haziran tarihleri arasında kerevitlerin avlanması, nakli, pazarlaması, ihracatı ve işlenmesi yasaktır. Çevre ve Orman Bakanlığı na bağlı orman içi sularda kerevit avcılığı, her türlü yem kullanarak avcılık ve erkek dişi ayrımı yaparak sadece bir cinsin avlanması dönem boyunca yasaktır. Kurbağanın 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında avlanmaları, toplanmaları, Salyangozun 1 Haziran-31 Temmuz tarihleri arasında avlanmaları, toplanmaları, Sülüğün 1 Mart-30 Haziran tarihleri arasında avlanmaları, toplanmaları yasaktır.

Tüm içsularda, su bitkilerinin 1 Mart - 31 Temmuz tarihleri arasında kesimleri, iç sularımızda su bitkilerinin yakılması, Çevre ve Orman Bakanlığı na bağlı orman içi sularda su bitkilerinin kesimleri ve yakılmaları yasaktır. Uzatma ağları ve diğer istihsal vasıtalarında, Bakanlıkça belirlenecek esaslar dahilinde, 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren, ait olduğu balıkçı gemisinin ruhsat kod numarasını gösterir bilginin bulunması zorunludur.

Her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı, zehirleyici, aşındırıcı kimyasal maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu v.b ile su ürünleri avcılığı yapılması, bu maddelerin gemilerde ve av mahallerinde bulundurulması yasaktır.
Tüp, nargile, maske, zıpkın ile dalış yapılarak, şnorkel ve sualtı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçla balık avcılığı yasaktır. Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. Marmara denizinde su ürünleri avcılığında frekans çıkışı 20 Khz (dahil) ve daha aşağı olan sonarların kullanılması yasaktır. Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde su ürünleri avcılığı yasaktır. Projeye dayalı olarak kiralanan göletler ve akarsular hariç, tüm gölet ve akarsularda ticari amaçlı avcılık yapılması yasaktır. Amatör balıkçılıkla avlanmış olan her türlü su ürününün satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır. Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg ı geçemez.Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır. 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır. İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır. Konuyla ilgili yasaklara uyulmasını balıkçı ve vatandaşlarımıza önemle rica ederiz.Denildi..