info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ ın geleceğinde biz üniversiteli gençler olacağız

Üniversiteli genç girişimciler, "İlk projemiz olarak üniversiteyi yeni kazanan Tekirdağ lı kardeşlerimize gidecekleri üniversitelerde yardım etmeyi planlıyoruz."

Üniversiteye kayda gittiklerinde onlara yardımcı olacak, gerek kayıt esnasında gerek kayıt sonrasında bir ağabeylik bir ablalık göstererek onlara üniversitede yalnız olmadıklarını göstermek istiyoruz. Toplamda 18 il, 37 üniversite ve 51 öğrenci bu proje kapsamında çalışacaktır. üniversiteli arkadaşlarımızla ile Tekirdağlı işadamları arasında bir köprü oluşturarak ihtiyacı olan arkadaşlarımıza burs sağlamak. Üniversiteli Genç Girişimcilerin kurucuları ortak açıklamada bulundu. Yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi; ?En temel görevimiz Tekirdağlı üniversite öğrencileri olarak Tekirdağ ın geleceği hakkında söz sahibi olmak. Çünkü Tekirdağ ın geleceğinde biz üniversiteli gençler olacağız. Tekirdağ ın geleceği ve gelişimi hakkında projeler üretmek, var olan problemlere alternatif çözümler üretmek, Tekirdağ ın değerlerine sahip çıkmayı aslında bir amaç değil bir görev olarak görüyoruz.
HEDEFLERİMİZ
Pek çoğumuz Tekirdağ dışında üniversite okuyoruz. Ancak üniversite bitiminde başka illerde değil kendi ilimizde, kendi ilimiz için çalışmak istiyoruz. Bu güne kadar süregelen beyin göçüne dur demek istiyoruz. Tekirdağ da var olan potansiyeli en iyi şekilde kullanmak ana hedefimiz. Çorlu ve Çerkezköy sanayi ve ticaret bakımından gelişmiş durumda. Ne yazık ki burada ki iş istihdamından Tekirdağlı gençler yeteri kadar yararlanamamaktadır. Biz de bu süreçte Tekirdağlı üniversite öğrencileri olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Tekirdağ ın bir tarih, kültür ve turizm kenti olduğunu fakat bu değerlere yeterince sahip çıkılmadığını farkındayız. Bu değerlere sahip çıkmak ve tanıtmak istiyoruz.
PROJELERİMİZ
İlk projemiz olarak üniversiteyi yeni kazanan Tekirdağlı kardeşlerimize gidecekleri üniversitelerde yardım etmeyi planlıyoruz. Üniversiteye kayda gittiklerinde onlara yardımcı olacak, gerek kayıt esnasında gerek kayıt sonrasında bir ağabeylik bir ablalık göstererek onlara üniversitede yalnız olmadıklarını göstermek istiyoruz. Toplamda 18 il, 37 üniversite ve 51 öğrenci bu proje kapsamında çalışacaktır. Bu listeleri ilerleyen günlerde Tekirdağ ın yerel basınında Tekirdağ halkına sunacağız. İkinci projemiz, üniversiteli arkadaşlarımızla ile Tekirdağlı işadamları arasında bir köprü oluşturarak ihtiyacı olan arkadaşlarımıza burs sağlamak. Üçüncü projemiz de Tekirdağ ın siyasi hayatına yön veren büyüklerimizle buluşarak, onlara böyle bir oluşum olduğunu ve Tekirdağ ın geleceği olarak, Tekirdağ ın geleceğinde söz sahibi olmak istediğimizi göstermek.
KURUCU ÜYELER
Egemen Aktan- Özyeğin Ün./ İşletme
Onur Çıkrıkçılı-Bahçeşehir Ün./Yazılım Müh.
Gonca Yılmaz -18 Mart Ün./Sınıf Öğrt.
Bahar Kaya- Okan Ün./ Uluslar arası Tic.
Merve Irmak ?Marmara Ün./İşletme