info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi Açığa Alındı

17 Aralık operasyonu kapsamında Emniyet genelindeki yasadışı dinlemelere ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde iki kez görev yeri değiştirilen eski İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi açığa alındı.

2009 yılından bu yana Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürlüğü görevini yürüten Halil Hilal Seyfi, 17 Aralık süreci sonrası istihbaratın başından alınarak Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü görevine atandı. Emniyet içindeki yasa dışı dinlemeleri derinleştiren müfettişler, 7 Ocak 2014 tarihinde İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden alınarak Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’ne getirilen Halil Seyfi’yi bu defa Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nde görevlendirdiler.
 
Tekirdağ'ın eski İstihbarat Şube Müdürü olan ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü görevini sürdüren Halil Seyfi, görevinden açığa alındı.
 
20 POLİSİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ
 
Tekirdağ Emniyetindeki yasa dışı dinlemeleri ve emniyet içindeki yapılanmayı soruşturan müfettişler yasa dışı dinlemelerde delil niteliği taşıyan bazı “log” kayıtlarının da silindiğini tespit etti. Tekirdağ genelinde kaç kişinin legal kaç kişinin ise illegal dinlendiğinin müfettiş raporunun ardından ortaya çıkacağı kaydedilirken, soruşturma kapsamında başka isimlerin de açığa alınacağı bildirildi.
 
Öte yandan, soruşturma kapsamında İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube'de görevli biri başkomiser 20 memur da başka şubelere atandı.