info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İtfaiyesinden Bir Proje Daha

Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, itfaiye personelinin afet ve acil durumlara müdahalesi konusunda eğitim alabilmesi ve bu konularda eğitim verir hale gelebilmesi amacıyla hazırladığı projesi Trakya Kalkınma Ajansına teslim etti.

Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, her türlü afet durumunda vatandaşın can ve mal kaybının asgari seviyelerde tutulması ve vatandaşın bu konulardaki endişelerinin giderilmesi amacı ile hızlı, etkili, modern yöntemlerle, başta yangın olmak üzere tüm afetlere etkili müdahale ederek, can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışmaktadır.

Can ve mal kaybının asgari seviyede tutulabilmesi ancak eğitimli personel ile mümkündür prensibinden hareket eden Belediyemiz itfaiye Müdürlüğü başta yangınlar olmak üzere her türlü afete müdahale edebilme kabiliyetinde olmak zorundadır. Bu amaçla bir proje hazırladıklarını belirten Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürü Erkan Durgut, “Personelin eğitimi üst seviyede olmalı hizmetin devamlılığının sağlanabilmesi ve ilimizin, büyük Şehir statüsüne geçirileceği düşünüldüğünde diğer il ve ilçe itfaiyelerinin de aynı standart normlara getirilebilmesi için eğitimli personel kadar personeli eğitecek personelin de yetiştirilmesi önemlidir.

Bu amaçla Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü uzmanlaşarak kendi eğitmen kadrosunun yetiştirilmesi ve gerekli eğitmen eğiticiliği dahil yeni modern müdahale ve ekipman bilgisine sahip eğitimcilerin yetiştirilmesi amacıyla hazırladığımız projeyi Trakya Kalkınma ajansına sunduk. En kısa sürede olumlu şekilde sonuçlanmasını umuyoruz” dedi.