info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kastamonu`lu Şerife Bacı`ya Sahip Çıktı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel ile Tekirdağ TÜMKASDER (Tekirdağ tüm Kastamonulular derneği) başkanı Rasim Gürsoy’un girişimiyle, İstiklal savaşı şehidi Kastamonu’lu Şerife Bacı’nın ismi Tekirdağ Çınarlı mahallesindeki bir parka verildi.

Şerife Bacı gibi ülkemizin kurtuluş savaşında önemli bir değerin adını Tekirdağ’da bir parkta yaşatmanın mutluluğunu yaşayan TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy, “bu önemli projede hem İstiklal şehidimizin adını yaşatmanın hem de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğlenip büyüdüğü, bu parka her geldiklerinde Şerife Bacı’nın hayat hikayesini okudukları bir mekanın oluşmasında emeği ve desteği için Süleymanpaşa belediye başkanımız Sayın Cüneyt Yüksel ve ekibine minnettarım” Dedi.

Ardından söz alan Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel; Çocuklarımızın eğlenceli alanlarda vakit geçirebilmeleri için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Fakat bu parkın ayrı bir önemi var. Kastamonu dernek başkanımıza bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Şehit Şerife Bacı’mızın ismini o bana söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere bu vatanı emanet ederken çok zorlu günler yaşadılar. Onunla birlikte bir sürü Şerife Bacı’larımız, annelerimiz, bacılarımız ciddi mücadeleler verdiler. Sadece onlar değil; 1071’den günümüze Türk milletinin özgürlüğü için şehit olmuş binlerce isimlerimiz var.

Bizler de onların isimlerini yaşatmak için mücadele ediyoruz ve etmek zorundayız. Çünkü bizler de ileride tarih olacağız ve bizlerin isimlerin yaşatılacağı yerlerimiz olacaktır. Bizler de inşallah ecdadımıza layık olmak layık torunlar oluruz. Her kim ki bir karış vatan toprağı için canını verdiyse, Rabbim onları Peygamber Efendimize komşu eylesin, mekânları cennet olsun ”Dedi.

TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy, Tekirdağ’da İstiklal mücadelesinde önemli yeri olan Şerife Bacı için böyle bir park kuran Süleymanpaşa belediye başkanına günün anlam ve önemini ifade eden plaket takdiminde bulundu ve kurdele kesiminden sonra park çocukların kullanımına açıldı.

Kaynak : Murat Ürtekin