info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kaldırılan Tren Seferlerinin Peşini Bırakmıyor

Ulaşım haktır, Devlet Kar-Zarar Hesabı Yapamaz

CHP Tekirdağ milletvekili Dr.Candan Yüceer,durdurulan Çerkezköy-Kapıkule tren seferlerinin tekrar başlatılması için mecliste gündeme getirmeye devam ediyor.

Vatandaşın ulaşım hakkının geri alınamayacağını,tren seferlerinin tekrar ve İstanbul’a kadar hizmet vermesini talep eden Candan Yüceer; “Sanayi ve öğrenci kenti olan, nüfusu her yıl düzenli bir şekilde artan Tekirdağ’da Çerkezköy ve İstanbul istikameti yönündeki tren yolu 2012’nin Mart ayından bu yana bakım ve yenileme çalışmasına alınmıştır. Tren yolunun son 4 yıldır sürekli bakımda olması nedeniyle Trakya ucuz tren ulaşımı imkânından yararlanamamaktadır. Bu durum Tekirdağ, Edirne, Kırklareli’nde ucuz ulaşım yolu olan treni en çok kullananların başında gelen öğrenciler olmak üzere, tüm Trakyalı hemşerilerime ağır bir maddi yük oluşturmaktadır. 1 Kasım Genel Seçim öncesi “törenle” açılan 1. Bölgedeki Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferlerinin yapılmaya başlandığından bölge halkının haberi dahi olmamışken, “yolcu azlığı” nedeniyle seferlerin iptal edildiği duyurulmuştur. Ulaşım hakkı Anayasal bir haktır hiçbir şekilde engellenemez. 

Devletin, tüm yurttaşlara ucuz, eşit ve güvenli kesintisiz erişilebilir hale getirmek konusunda yasal olduğu kadar toplumsal sorumluluğu da bulunmaktadır. Yolcu azlığı nedeniyle tren seferlerinin iptal edilmesi hemşerilerimin Anayasal hakkını gasp etmektir. Bu yıl içerisinde hızlı tren projesini hayata geçireceğini vaat eden iktidar ve sözcüleri, dar gelir yurttaşlarımızın kullanmakta olduğu ekspres seferlerini kaldırmakta hiçbir sakınca görmemektedir. Yüksek hızlı tren vaadiyle yüksekten uçanlar, Tekirdağ, Edirne, İstanbul arasındaki ulaşımı sağlayan tren yolunun yıllardır hizmet vermediğinden bahsetmemektedir. Öncelikle Devlet bir şirket değildir, doğası gereği yaptığı hizmetlerde her şeyi tüccar mantığıyla ele alarak kar-zarar hesabı yapmaz. Devletin görevi kar etmek değil, yurttaşların mutluluğunu, huzurunu düşünmek, bu minvalde politika üretmektir. Uyguladığı sosyal içerikli politikalarla gelir seviyesi düşük vatandaşları sosyal politikalarla desteklemektir. 

 Sağlık, eğitim, ulaşım gibi en temel hizmetlerde kar anlayışı gütmek, her şeye kar zihniyetiyle yaklaşmak son derece yanlıştır. Tekirdağlı hemşerilerim içi boş vaatlerle sürekli oyalanmaktadır! 2011 yılından bu yana her yıl temeli atılacağı söylenen ve seçim öncesi göstermelik temeli atılan, tek bir tuğla bile konulmayan Şehir Hastanesi; geçtiğimiz yıl bizzat Sağlık Bakanı tarafından Temmuz, Ağustos, Ekim ayında açılacağı söylenen Çerkezköy Devlet Hastanesi; 7 yıl önce başlanan ve bitirilemeyen “ölüm yoluna” dönen Saray-Kapaklı Yolu ve Tekirdağ-Hayrabolu yolu; demir yolu ulaşım hizmetindeki sıkıntılar, bir türlü bitirilemeyen proje aşamasında kalan, tek bir çivi dahi çakılmayan vaatte kalan yatırımlar Tekirdağ’ın kaderi değildir. 

Çalışan, üreten, emek veren Tekirdağımız, Tekirdağlı hemşerilerim bunu hak etmemektedir. Tekirdağlı hemşerilerim içi boş vaatler değil, icraat bekliyor!”Dedi.Halkalı’ya kadar tamamlanan tren yolu hattının,hizmete açılıp açılmayacağı,vatandaşlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.
Kaynak : Murat Ürtekin