info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürünün Mesajı

Bugün, 2011-2012 Öğretim Yılı Yarıyıl tatiline girmiş bulunuyoruz. Eğitimin tüm paydaşlarının özverili çalışmalarının genel bir ara değerlendirmesinin yapıldığı ve bu değerlendirme sonucunda öğrencilerimize karnelerinin verildiği bu süreçte idareci, öğretmen, veli, öğrenci ve çevrenin katkılarının irdelenmesini gerekli görmekteyim.

Değerli idareci arkadaşlarım.

Eğitim- öğretimin tüm zorluklarının birlikte çalışarak aşılabileceğine olan inancım tamdır. Bunun içindir ki ekip ruhunun oluşturulması, kurum kültürünün geliştirilmesi, paydaşlarla sık sık bir araya gelerek istişarede bulunulması için destek olduk. Tüm bu çalışmalar öğrencilerimizin başarılı olmasına birer vesile oldu. Bu yarıyılda problemlerin çözümünde diama kurumla iç içe bulundunuz. Veli-öğretmen-öğrençi- sivil toplum kuruluşu- çevre ve diğer etkin paydaşlarınızla birliktelik kurmanız ileriye yönelik daha başarılı olmanın temellerini oluşturmuştur. Bu sebeple kurumlarımızı 2. Yarıyıla hazır hale getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden başlamanızı diler, hepinize teşekkür ederim.
 
Değerli Öğretmenlerim      
                                                                
Yoğun bir yarıyıl geçirdik. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. İlimizde eğitim anlamında bir başarı sağlanmışsa bunda en büyük pay siz değerli öğretmen arkadaşlarımındır.Gerek idarecilerimizle, gerekse aileler ile iletişiminizde öğrençi için bir köprü vazifesi görmeniz her türlü övgüye değer. Eğitim faaliyetlerinde daha başarılı olmak için son yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri takip ederek eğitim sistemine adapte eden öğretmenlerimizin daha başarılı sonuç aldıkları ve derslerine öğrencilerin daha çok ilgi gösterdikleri bir gerçektir. Öğrencilerin bilgi ile donatılmasının yanında onların kişisel problemlerinin çözümünde de birer rehber olmanız eğitim sistemimizin en övünülecek yanlarından birini oluşturmaktadır. Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve iyi bir yarıyıl tatili geçirmenizi temenni ediyorum.
 
Değerli Velilerimiz;

Çocuklarımız en değerli varlığımızdır. Geleceğimizin teminatıdır. Çocuklarımızın karnelerindeki notlar ne olursa olsun onlara sevgi ve şefkatle yaklaşınız. İçinde bulundukları hassas dönemin kırılganlığını göz önünde bulundurunuz. Kırık notlarının mutlaka düzeleceğine olan inancınızı ve desteğinizi belirtiniz. Onlara güven veriniz. 2. Yarıyılda daha disiplinli ve dikkatli çalışma ile başarılı olabileceklerine olan inancınızı belirtiniz. Onların yaşam alanlarındaki eğitim- öğretim ve diğer faaliyetlerini gözlem altında bulundurunuz. Problemlerini birlikte çözmek için onlara mutlaka zaman ayırınız. Unutmayınız ki onlar sadece paraya ve maddi isteklerinin karşılanmasına değil, sizin sevginize ve onlara zaman ayırmanıza çok ihtiyaçları var. Bu hususu tatil döneminde mutlaka göz önünde bulundurunuz. Eğitim öğretimde bizim en değerli paydaşımız ve desteğimiz olduğunuzu unutmayınız. Bize verdiğiniz her türlü destek için size minnettarım.

Sevgili Öğrenciler,
Eğitim öğretim hayatınızda bir yarıyılı tamamlayarak karnelerinizi aldınız. Hepinizi yürekten kutluyorum. Karnelerinizdeki notlar ne olursa olsun başarılı olacağınıza dair inancım sonsuzdur. Başarı için çalışmak ve inanmak en temel prensibiniz olmalıdır. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarılı olmuş insanların hayatlarını incelediğimizde, çalışmanın, emek ve alın terinin, azmin,   büyüklere saygı- küçüklere sevginin, hoşgörünün, paylaşmanın ve disiplinli çalışmanın ortak paydaları olduğunu görürüz. Bunun içindir ki sadece gördüğünüz derslerin bilgiye dayalı değerlendirmelerini değil, karnenin sağ tarafında yer alan eğitime dayalı davranışlarınızın da ölçüldüğü ve değerlendirildiğini görürsünüz.Unutmayınız ki sizi çok seven aileniz, öğretmenleriniz ve idarecileriniz tüm mesailerini sizlerin başarıları içir harcamaktadırlar.  İlgi ihtiyaç ve yetenekleriniz doğrultusunda size iyi bir gelecek hazırlamak için çalışmakta olduklarını bilmenizi isterim. Tatilinizde iyice dinlenin. Bunun yanında kitap okuyarak zihin geliştirici aktivitelerde bulunun. Spor yapın.

Sevgili Öğrenciler, Başöğretmenimiz Ulu Önder Atatürk’ün ; “Tek bir şeye ihtiyacımız var; Çalışkan olmak” sözünü kendinize şiar edininiz.
İyi bir tatil dönemi geçirerek 2. Yarıyıla hazırlıklı zinde ve umut dolu olarak başlamanız dileğiyle iyi tatiller dilerim.