info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Namık Kemal Evi Bakımsızlıktan Dökülüyor

Her yıl yerli-yabancı birçok ziyaretçinin yanı sıra, birçok öğrencinin de uğrak yeri

Vatan şairi Namık Kemal’in Süleymanpaşa’da bulunan evi, her yıl yerli-yabancı birçok ziyaretçinin yanı sıra, birçok öğrencinin de uğrak yeri olup, bir sanat merkezi olarak da gerek resim gerekse edebiyat alanında geniş bir kitleye hizmet veriyor.

Tekirdağ kiraz festivalinin açılış gününde, araştırmacı-yazar Mehmet Serez’in heykelinin de açılışının yapıldığı müze haline getirilmiş ev, bakımsızlıktan dökülüyor. Namık Kemal heykelinin yüzündeki tahribat ve kaidenin çimentoyla gelişigüzel tamiri edildiği,ahşap tahtaların soyulduğu, kapıdaki yazıların sökülmeye başladığı, yer yer betonların da dökülmeye başlamasıyla gelişigüzel sıvandığını gören vatandaşlar, “burası vatan şairimizin evi olup, şu anda müzedir.

Yerli-yabancı birçok ziyaretçinin akın ettiği böylesine önemli bir şairin, edebiyatçının müze haline getirilmiş evine gösterilen hassasiyet bu olmamalıdır” Demekteler. Henüz Kültür ve Turizm müdürlüğüne bir atama yapılmamış olması,yağan yağmurlar ve yaklaşan kış ayının olumsuz hava şartlarında bu tarihi evinin restorasyonunun yapılıp yapılmayacağı sorusunu gündeme getiriyor.

Kaynak : Murat Ürtekin