info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ OSB Bölgelerine Dev Yatırım

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında Tekirdağ’da bulunan 5 organize sanayi bölgesine 245 milyon TL’lik arıtma tesisi kuracaklarını söyledi.

Vali Yerlikaya, '8. Basın Mensupları Buluşması'nı makamında gerçekleştirdi. Basın mensupları ile bir araya gelen Vali Yerlikaya, Tekirdağ'da seçimlerin huzur içinde geçtiğini belirterek, seçilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı ile istişare yaparak çalışmalarda bulunacaklarını dile getirdi.
 
Toplantıda Tekirdağ'da önemli mesafeler kat edildiğini kaydeden Vali Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat ilgilendiği Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yapılacak olan arıtma tesisleriyle birlikte Ergene’nin kirlenmesinin önleneceğini kaydetti.
Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergene'nin temizlenmesine büyük önem ve destek verdiğini söyleyen Vali Yerlikaya, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında Ergene-2 OSB, Ergene- 1 OSB, Muratlı OSB, Türkgücü OSB ve Velimeşe OSB bölgelerine yaklaşık 245 milyon TL’lik arıtma tesisleri kurularak Ergene'nin hayata döndürüleceğini ifade etti. 
 
Ergene Havzası Koruma Eylem Planı'nın 6 Mayıs 2011 yılında başladığını dile getiren Vali Yerlikaya, "Bu program 5 yıllık bir program. 6 Mayıs 2011 yılında başlayan programda 3 yıl bitmek üzere. Birinci grup ihaleleri bitirildi. Müteahhitlere teslimleri yapıldı. 5 arıtma tesislerin ihaleleri yapıldı. Ergene-2 OSB arıtma kapasitesi günlük 60 bin metreküp günlük. KDV dahil 52.8 milyon TL. Ergene-1 OSB 60 bin metreküp günlük arıtma yapacak. Bunun bedeli 42.5 milyon. Muratlı OSB 25 bin metreküp bedeli 27.9 milyon, Türkgücü OSB 15 bin metreküp bedeli 25 milyon TL, Türkiye’nin arıtmada en büyük sanayi bölgesi Velimeşe OSB 150 bin metreküp ve bunun da bedeli 96.7 milyon TL, toplam bu arıtmaların fiyatı 245 milyon TL’yi geçiyor. Sanayicimizin cebinden bir lira para çıkmıyor. Yapım işlerimizin tamamlanması 24 ay. 34 ay sonra bu arıtmalarımız devreye girecek" ifadelerini kullandı.