info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Özcanlar Köftesi Japonya Yolunda

Güler Sabancı nın da müdavimi olduğu Tekirdağ köftesinin ünü Japonya ya kadar ulaştı

Tekirdağ köftesinin ününü Türkiye ye yayan ve müdavimleri arasında bir Japon perakende şirketiyle, Güler Sabancı nın da bulunduğu Özcanlar Köfte, günde 2 ton köfte satarak, 15 milyon TL ciro yaptı

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı nın da müdavimi olduğu ve Tekirdağ köftesinin ününü tüm Türkiye ye yayan Özcanlar Köfte ye Japonya dan talip var. Güler Sabancı nın Şarköy deki şarap fabrikası Gülor a giderken, mutlaka mola verdiği ve Tekirdağ köfte ile piyaz yediği Özcanlar Köfte, bir yıl önce Astoria da açtığı restoran ile hedef büyüttü. Daha önce Türkiye seyahatleri sırasında 18 kişilik bir Japon grubuna öğle yemeği verdiklerini belirten Özcanlar Restoran Hizmetleri Et ve Gıda Ürünleri Şirketi Genel Müdürü Mestan Özcan, Gelenler Japonya da her ülkenin yerel ürünlerini satan büyük bir şirketin yetkilileriymiş. Ayda 10 konteyner mal istediler. Altyapıyı oluşturup öyle ihracata başlayacağız dedi.

KÖFTEYİ MARKA YAPTI

Özcanlar Köfte nin temellerinin 1900 lü yıllarda babasının eniştesi Hacı Köylü Hüseyin Efendi tarafından atıldığını belirten Mestan Özcan, şu bilgileri verdi: Babam eniştesinin yanında bu işi öğrendi. 1958 de Tekirdağ da 5 masalık dükkanını açtı, işi büyüttü. Zamanla sulu yemekçilerin hepsi köfteci oldu. Bugün Tekirdağ da 640 kişi kapasiteli 3 restoranımız var. Burada günde 1 ton köfte satıyoruz. Orduevlerinin de köfte tedarikçisi olduklarını belirten Özcan, aralarında Kalender ve Fenerbahçe Orduevleri nin de bulunduğunu 20 noktaya günlük köfte verdiklerini söyledi.

Hayvanın yediği otu bile biz üretiyoruz

TEKİRDAĞ ve İstanbul daki restoranın yanı sıra, tedarikçisi olduğu yerlerle birlikte günlük 2 ton köfte sattıklarını belirten Mestan Özcan, 4 çeşit köftemiz var. Kasap, kaşarlı ve satır köfte 14 lira. Tekirdağ köftesi ise 12 lira. Köfteyi günlük olarak üretiyoruz. Eti de kendi ürettiğimiz gibi, hayvanların yediği yiyeceğini bile tarlada üretimini biz yapıyoruz. Böylece et kalitesini istediğimiz gibi tutturuyoruz dedi.

ASTORIA da hedefin üstünde satış

YILLIK cirolarının 15 milyon TL olduğunu dile getiren Özcan, geçtiğimiz yıl Astoria ile İstanbul a açıldıklarını belirtti. Astoria da günde 60 kilo köfte sattıklarını anlatan Özcan, Hedeflediğimizin üstündeydi. Yazları, Tekirdağ tam bir mola merkezi. Bu nedenle Özcanlar Köfte nin İstanbullu çok sayıda müdavimi oluştu. Böyle olunca da İstanbul a hızlı yol aldık diye konuştu. İstanbul da 4 restoran daha açmayı planladıklarını anlatan Özcan, franchise vermeyi düşünmediklerini söyledi.