info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Özel Bakım Merkezleri Toplantısı

İlimizdeki Zihinsel, Ruhsal ve bedensel engellilere daha iyi hizmet verebilmek için Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı başkanlığında toplantı yapıldı

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  görevlileri ile Kumbağ Özel Bakım Merkezi, Barboros  Özel Bakım Merkezi  ile Çorlu Bayıroğlu Özel Bakım Merkezleri  Kurucu ve Sorumlu Müdürleri katıldı.
   Toplantıda Zihinsel, Ruhsal ve Bedensel Özürlülere  daha iyi nasıl hizmet edileceğiyle ilgili  standartlar belirlendi, önerilerde bulunuldu. Özel Bakım Merkezlerinin  özellikle yetişmiş elemanlarla ilgili kurs talepleri gündeme geldi . Özel Bakım Merkezlerinin  fiziki durumları, yemek listeleri çalışanlarının taşıması gereken özellikler, müracaat eden veya  nakil olacak özürlülerin  işlemlerinin zaman geçirmeksizin  yapılması  ve takip edilmesiyle ilgili  hususlara açıklık getirildi.    Ayrıca  acil durumlarda  Zihinsel, Ruhsal ve Bedensel özürlülerin  kurumlara yerleştirildiği ifade edildi.
   Kurumların  Aile ve  Sosyal Politikalar  Bakanlığı  Genelgesi  gereğince  en az  üç ayda bir fiziki şartları değil  tüm uygulamalarının denetleneceği  bildirildi. Bundan sonraki çalışmaların  karşılıklı bilgi akışı sağlanarak  birbirine yardımcı olunması  dileğiyle  toplantı tamamlandı.