info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ SGK Müdiresi Köyleri Gezerek Kadınları Bilgilendirecek

Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fatma Derya Alan, Tekirdağ’da kadın sigortalı sayısını arttırmayı amaçladığını ifade ederek köyleri tek tek gezip, köylerde yaşayan kadınları bilgilendireceğini söyledi.

İstanbul Küçükçekmece Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü görevinden, SGK Tekirdağ İl Müdürü görevine atanan Fatma Derya Alan, göreve başladığı andan itibaren çalışmalarına başladı. Yaklaşık 10 gün önce Tekirdağ’da görevi devralan Alan, Tekirdağ’da görev yapan basın mensupları ile tanışma kahvaltısında bir araya geldi.
 
SGK’nın çalışmaları hakkında basına bilgi veren Alan, yaptığı incelemelerde Tekirdağ’da kadın sigortalı sayısının erkeklere oranla az olduğunu dile getirerek, amacının kadın sigortalı sayısını arttırmak olduğunu kaydetti. Bu kapsamda köyleri tek tek gezerek kadınları sigorta kapsamına alınması konusunda bilgilendireceğini belirten Alan, “Tekirdağ’da kadın sigortalı sayısını arttırmak istiyorum. Kadın yönetici olarak kadınların iş hayatında daha fazla yer alması konusu oldukça önemli. Bugün artık ekonomik büyümenin sürdürülebilirliği için verimlilik ve inovasyonun ardından kadının ekonomiye katılımının artırılmasının önemi bilinmektedir. Gerek İl Müdürlüğümüzce yürüteceğimiz çalışmalar gerekse sivil toplum kuruluşları ile irtibatlarımız sonucunda kadın sigortalı sayısının artırılmasının sağlanmasını hedeflemekteyim. İlimizde 170 bin 33 erkek sigortalı 66 bin 778 kadın sigortalı istihdam edilmektedir. 2013 yılı sonu itibari ile üçte bire yakın olan bu oranın azalması için çalışmalar yapacağız, özellikle ev hanımlarının isteğe bağlı sigortalı olmaları, tarımda sürekli ve süreksiz çalışan kadınların sigortalı olmaları konusunda bilgilendirilmeleri çalışmaları yapacağız” diye konuştu. 
 
Tekirdağ’da kayıt dışı istihdamın azaltılması konusunda da çalışmaları hızlandıracaklarını söyleyen Alan, “Tahakkuk-tahsilat dengesinin sağlanması gibi kurumsal performans hedeflerinin gerçekleştirilmesi için gayret içerisinde olacağız. Rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerinin yaygınlaştırılması da bu kapsamda yapacağımız çalışmalarda öncü olacaktır” açıklamasında bulundu.
 
Yakın zamanda Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Sosyal Güvenlik Merkezi’nin de hizmete açılacağını belirten Alan, “Yerinden hizmet vermek amacı ile sosyal güvenlik merkezlerimiz ile şu an beş ilçede hizmet vermekteyiz, kısa bir süre sonra mevcut hizmet binamız içerisinde Süleymanpaşa Sosyal Güvenlik Merkezinin kurulması ile organizasyonumuza bir halka daha eklenecek. Sosyal güvenlik merkezlerinden beklentim diğer merkezler ve kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak en iyi hizmeti vermelerinin yanı sıra merkeze ve ilçelere bağlı bütün köylere ulaşmaları, oralarda kurumumuz uygulamalarını anlatmalarıdır. Bunun amacı, devletin ve sosyal güvenlik hizmetlerinin onların ayağına gelebildiğinin, sosyal güvenlik hizmetlerinin il ve ilçe merkezlerinde betonarme kamu binalarının içerisinde kalmadığının, sosyal güvenlik binalarının koridorlarında sorularına ve sorunlarına cevap aradıkları, cevap alamadıkları ve cevap alsalar da aldıkları cevapların yeterli gelmediği zamanları unutturmaktır. Madem sosyal güvenlik herkes için, o halde herkes sosyal güvenliğe ulaşacak. Merak ettiği ne varsa, aklına takılan ne varsa sorularını soracak ve sorunu ne ise iletecek ve cevabını almadan sorununu çözmeden geri dönmeyecek” ifadelerini kaydetti.
 
Konuşmasında basının önemine de dikkat çeken Alan, her zaman basın mensuplarının yanında olacağını kaydetti.