info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ SGK’da Aday Memurlara Sınav Yapıldı

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde, merkez ve ilçelerde görev yapan aday memurlara, asil memur olabilmeleri için sınav yapıldı.

Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde çeşitli akademik ve idari birimlerinde görev yapan 44 aday memur, asaletlerini alabilmeleri için Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu sınav salonunda düzenlenen Temel Eğitim Sınavı'na girdi.
 
Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mahmut Kotan, aday memurlara yönelik sınav öncesi yaptığı konuşmada, 6 ayı geride bırakıp aday memur eğitimi ile ilgili burada olduklarını, aday memurluk kapsamında asaletlerini alabilmeleri için çeşitli konulardan sorulara cevap vermeleri gerektiğini söyledi.
 
Kotan, Sosyal Güvenlik Kurumunda genç ve dinamik aday memurların olmasının dışarıdaki vatandaşlar içinde kurum adına gurur kaynağı olduğunu SGK'nın geldiği hizmet kalitesi noktasında ve kamu kurumları içerisinde personel istihdamı noktasında diğer kurumlardan çok önde olduğunu ifade etti.
 
Mahmut Kotan, "Genç yaşlardasınız. Bu dönemde ne kadar çok şey öğrenirseniz bilgileriniz ileriki dönemle için hafızanızda o kadar yer edecektir. En iyi öğrenme ve öğrendiklerinizi uygulama aşamasındasınız. Gelecekte kurum işlemleri uygulamaları ve kurumumuzdan hizmet alacak vatandaşların sizlerden en iyi şekilde istifade edebilmeleri ya da sizin bu anlamda kurumumuza katkı verebilmeniz anlamında kurum uygulamalarını ve mevzuatlarını en iyi öğrenme gayreti içerisinde olmalısınız. Tereddüt ettiğiniz konularda idarecilerinizle istişare ederek ve görüşlerini sorarak hareket etmelisiniz. Kurum olarak vatandaş odaklı hizmet etmeye gayret edin. Vatandaşa hizmetteki yaklaşımımız, çözüm odaklı ve sonuç odaklı olmalıdır. Bu çerçevede çalışmanızı ve bunu bir yaşam ve kurum politikası olarak hayata geçirme konusunda hep özümsemenizi ve çalışma hayatınızın bir köşesinde canlı tutmanızı istiyoruz'' dedi.
 
Kotan, sınava girecek aday memurlara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı. Aday memurlara, sınavda kurum mevzuatları ilgili konularda toplam 50 soru soruldu. 120 dakika süren sınavı başarıyla tamamlayan memurlar, 'Asil Memur' olmaya hak kazanacak.