info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Ticaret Odası Başkanından Açıklama

Tekirdağ ticaret ve sanayi odasından yapılan yazılı açıklama yapıldı.

Tekirdağ ticaret ve sanayi odasından yapılan yazılı açıklamada;İki dönemdir iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinde, Trakya bölgesinden kabinede hiçbir bakanın görev almadığını belirten Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yurdanur, "Acaba AK Parti hükümeti veya Sayın Başbakan Trakya illerine küstü mü?" dedi.
Bugüne kadar kurulan hükümetlerde bir veya iki dönemde bir özellikle Tekirdağ dan bir bakanın kabinede görev aldığını söyleyen Yurdanur, "Cumhuriyet tarihi boyunca Trakya nın illerinden ve de özellikle Tekirdağ dan ortalama bir veya iki dönemde bir hangi parti hükümet kurarsa kursun mutlaka bir veya iki bakan kabinede görev almıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu ilk, Tekirdağ ilimiz Malkara ilçesinden bir vekilimizin Atatürk ün emri ile ilk bakan olarak atanmasıyla başlamış ve çeşitli dönemlerde hükümetlerde bölgemizden bakanlar kabinede yer almıştır.
Doğal olarak aklımıza şu soru geliyor. Acaba AK Parti hükümeti veya Sayın Başbakanı mız Trakya illerine küstü mü? Neden iki dönemdir bir Trakya ilinden bakan kabinede yer almıyor? Tabi ki böyle bir kanıya varmak biz Trakya lıların hakkıdır diye düşünüyoruz. Ancak, Trakya da yaşayan nüfus öylesine hafife alınacak bir nüfus değil, bazı Anadolu illerinden nüfus oranına bakılmaksızın kabineye Bakan ataması yapılırken, bizlerde böyle bir istekte bulunmayı kendimize hak görüyoruz.
Şimdi doğal olarak AK Parti hükümeti Trakya halkı bize gerekli desteği vermemiştir diye düşünmektedir, ama unutmayınız ki iki dönemdir Tekirdağ AK Parti ye iki milletvekili ile destek vermiştir. Bu nedenle kabinede bir Bakanlık beklemekte hakkımızdır diye düşünüyoruz.Denildi..