info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ, trakya da verilecek kamu hizmetlerinin merkezi konumuna gelecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürü Aykut Aydın, Tekirdağ da kurulacak Sosyal Güvenlik Merkezi nin Edirne ve Kırklareli illerine de hizmet vereceğini söyledi.

Aydın, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Rodosto Otel de düzenlediği basın toplantısında, sağlık sektörünün yeni bir yapıya kavuştuğu, Sosyal Güvenlik Kurumu nun faaliyeti ve kapsamı hakkında bilgiler verdi.

Sanayi ve ticaret için önemli bir çekim merkezi konumuna gelen Tekirdağ da verilecek sosyal güvenlik hizmetinin de büyük önem kazandığını ifade eden Aydın, bölgede toplam 199 bin 429 sigortalının bulunduğunu ve bu büyüklüğün ülke genelindeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri içinde kendilerini ilk sıralara taşıdığını ifade etti.

Yeni oluşan Sosyal Güvenlik Kurumu na devredilen SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı nın entegrasyonunun Merkez ve taşra birimlerinde başarıyla uygulanmasına devam edildiğini ifade eden Aydın, Tekirdağ da sorunsuz olarak bileşimi gerçekleştirdiklerini ve kazanılan yeni kimlikle hizmet sunumuna devam ettiklerini kaydetti.

Aydın, ilçelerde faaliyet göstermesi planlanan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri nin amacının hizmeti vatandaşın ayağına götürmek, sorunları yerinde çözmek ve il merkezindeki yoğunluğu azaltmak olduğunu ifade etti.

SGK Müdürü Aydın, Tekirdağ ın Çorlu ve Malkara ilçelerinde açılan Sosyal Güvenlik Merkezleri nin faaliyete geçtiğini, diğer ilçelerde de aynı merkezlerin açılması çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

-SOSYAL GÜVENLİK SAĞLIK MERKEZİ -
Aydın, Tekirdağ da kurulacak Sosyal Güvenlik Sağlık Merkezi nin Edirne ve Kırklareli illerine de hizmet vereceğini belirterek, "Sağlık Merkez Müdürlüğü nde, sağlık hizmeti veren Eczane, Kamu ve özel Hastaneler, optik, diyaliz ve tıp merkezleri ödemelerinin gerçekleştirilmesi imkanı doğacak ve dolayısıyla Tekirdağ, Trakya da verilen kamu hizmetlerinin merkezi konumuna gelecek" dedi.

Sosyal Güvenliğin en önemli sorunlarından birini kayıt dışı istihdamın oluşturduğunu kaydeden Aydın, bu çerçevede denetimi yapılan 1475 iş yerinde 1625 kaçak işçinin tespit edildiğini ve bu iş yerlerine idari para cezası uygulandığını ifade etti. Aydın, "ALO-170" hattına gelen 190 şikayetin 140 ının değerlendirilerek sonuçlandığını da bildirdi.

Emeklilik işlemlerinde 1989 da zorunlu göçe tabi tutulan Bulgar göçmeni vatandaşlara tanınan yurt dışı hizmetlerini borçlanma hakkı nedeniyle yoğun bir borçlanma ve emeklilik talebinin yaşandığını ifade eden Aydın, bu konuda gelen 5300 civarındaki talebin emeklilik işlemlerinde gecikmeye neden olduğunu, ancak alınan önlemler ile 4600 kişiye maaş bağlandığını kaydetti.