info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi 22. Hayrabolu Ayçiçeği Festivaline Katıldı.

Tekirdağ Valisi 22. Hayrabolu Ayçiçeği Festivaline Katıldı.

Tekirdağ’a yeni atanan Vali Ali Yerlikaya ilk defa bir ilçe ziyaretinde bulunarak önce kaymakamlığı daha sonra Belediye başkanlığını ziyaret etti. Kaymakamlık binası önünde Hayrabolu kaymakam vekili Vali yard. Doç Dr. M.Turhan Çuhadar ve Hayrabolu kaymakamlığı protokol görevlilerince karşılanan vali Yerlikaya burada Hayrabolu ile ilgili yetkilerden bilgi aldı. Daha sonra Hayrabolu belediyesine ziyarette bulunan vali belediye önünde açılan Osmanlı döneminde Hayrabolu ile ilgili Başbakanlık devlet arşivlerinde bulunan resmi belgelerin sergilendiği bir çok belgenin bulunduğu sergiyi gezdi.

Daha sonra belediyeye ziyarette bulunan Yerlikaya burada Belediye başkanı Hasan İrtem, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve kent konseyi üyeleri tarafından verilen Hayrabolu ile ilgili bilgiler aldı. Daha sonra 22. Ayçiçek festivali ile ilgili çiftçiler yarışıyor programına katıldı. Burada çiftçilerle sohbet eden Vali Yerlikaya sponsor firmanın tanıtımını yaptığı Traktör’e ilk defa binerek, Belediye başkanı Hasan İrtem ile yarışmaya katıldı.

Çeşitli etkinliklerde yarışmaya katılan çiftçilere ödülleri Vali ali Yerlikaya tarafından verildi. Festival programı içinde düzenlenen uluslar arası motokros yarışlarının yapıldığı, belediye motokros parkında yarışan sporcuları büyük heyecanla izledi.

Bu ziyareti sırasında protokol mensupları da beraberinde bulundular.