info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Yeni Mezarlıkta Büyük İhmal

Teknikerler Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Öklük, Kurban Bayramı münasebetiyle Şehir Mezarlığı’nı ziyareti sırasında gördüğü manzara karşısında büyük rahatsızlık duyduğunu belirterek, uzamış otların yakılarak yok edilmeye çalışılmasını, kendisi gibi başka ziyaretçilerin de kınadığını söyledi.

Bunun kabul edilemez bir ihmal olduğuna dikkat çeken Öklük, “Belediye Başkanından özür, Mezarlıklar Müdüründen istifa bekliyoruz” diyerek ortaya çıkan olumsuzluğun bir an önce giderilmesini istedi.
 
KURBAN BAYRAMI’NDA ŞAŞIRTAN TABLO
 
Teknikerler Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Öklük, Kurban Bayramı’nda ziyaret için gittiği Tekirdağ Yeni Şehir Mezarlığında gördükleri manzara karşısında gözlerine inanamadığını söyledi. Birlik Başkanı Mustafa Öklük, mezarlıkta gördüklerini, “Rahmetli olan yakınlarımızı mezarlık ziyaretine gittiğimizde mezarlığın bir bölümünün otları yakıldığı ve bazı mezar ve mezar taşlarının zarara uğradığını gördüm.” şeklinde aktardı. Öklük, ‘Belediye Başkanı Adem Dalgıç, çıkıp özür dilemelidir ve derhal Mezarlıklar Müdürünü görevden almalıdır.” diyerek ihmale dikkat çekti.
 
BELEDİYE GEREKLİ BAKIMLARI YAPMIYOR
 
Bir süreden beri mezarlık içindeki bazı çeşmelerden su akmadığını, mezarlık girişindeki bilgi işlem sisteminin çalışmadığını dile getiren Teknikerler Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Öklük ,”Muratlı yolunu Hayrabolu yoluna bağlayan yol İl Özel İdaresi tarafından sıcak asfalt ile kaplandı. Mezarlığa giden ara yol belediyenin bakım ve sorumluluğunda olduğu halde maalesef gereken bakım yapılmıyor. İnsanlar toz toprak ve mıcır yolda perişan oluyorlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi mezarlık içindeki bir bölümün otları yakılarak bazı mezarların zarar görmesi af edilecek gibi değildir. Ölümüze de dirimize de sahip çıkılmıyor. Belediye Başkanı Adem Dalgıç çıkıp özür dilemeli ve Mezarlıklar Müdürünü derhal görevden almalıdır. Bu ihmal yenilir, yutulur cinsten değildir” şeklinde tepki göstererek, olumsuzluğun acilen giderilerek, son durum hakkında bilgi verilmesi gerektiğinin altını çizdi.