info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Belediye İle Valilik Arasında Protokol İmzalandı

"11 İlçeye 11 Okul Projesi" Protokolü İmzalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından "11 İlçeye 11 Okul Projesi" kapsamında yapılacak olan eğitim tesisleri işine ait protokol Tekirdağ Valililiğinde Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından imzalandı.
 
Protokol imza töreninde konuşan Vali Ali Yerlikaya" 6360 Sayılı Kanun uyarınca 14 ilde  büyükşehrimiz kuruldu, İl Özel İdarelerimiz kapandı ve görevlerinin büyük bir kısmı Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. İl Özel İdaresi bütçesinin % 20'sini eğitim yatırımları için ayırıyordu. Bu görevde Büyükşehir Belediyemize geçti. Büyükşehir Belediyemiz  2014 yılı sonu itibariyle kendi bütçelerinden eğitim yatırımları için gereken ödeneği ayırdılar. Planlanan yatırımları Milli Eğitim Bakanlığı  da onayladı.
 
Bu yatırımlar için; Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak başta olmak üzere, büyükşehir meclis üyelerine, encümen üyelerine, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler'e teşekkür ediyorum. Yatırımların hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
 
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak " İlimiz; nüfusu hızla artan iller arasında, dolayısıyla da derslik ihtiyacımızda artıyor. Dersilk ihtiyacımızı  karşılamaya yönelik 11 ilçemizde yapılacak olan eğitim yatırımlarının hayırlı olmasını diliyorum."dedi.