info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağda Yeni Adli Yıl Başladı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ "Adalet ve hukukun gerek bireysel, gerekse toplumsal yaşamımızdaki önemi tartışılmaz bir gerçektir" dedi.

Yeni adli yılın açılışı dolayısıyla Cumhuriyet alanında düzenlenen törende, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Baro Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Başsavcısı Demirdağ, burada yaptığı konuşmada, adaletin olmadığı bir ortamda tüm dengelerin bozulacağını, bu bakımdan adalet hizmetinin çok önemli ve bir o kadar da zor bir görev olduğunu söyledi.
Hukukçuların bu zor ve ağır görevi yerine getirmekle mükellef kişiler olduklarını belirten Demirdağ, "Adalet ve hukukun gerek bireysel, gerek toplumsal yaşamımızdaki önemi tartışılmaz bir gerçektir" diye konuştu.
Tekirdağ ın son yıllarda hızla geliştiğini belirten Demirdağ, şunları kaydetti:
"Bu gelişim yargıda da kendini göstermektedir. 2007 yılına kadar Tekirdağ Adliyesi nde 10 mahkeme varken 2007 yılı sonunda mahkeme sayısı 15 e çıkmış, bu gün ise 16 ya ulaşmıştır. Bu artış personel sayısını da fazlalaştırmış, çok eski bir yapı olan adliye binasını tamamen yetersiz hale getirmiştir. Yapılan kiralamalarda bu yetersizliğe geçici çözümler getirse de mekan sorununa tam bir çare olmadığı gibi mekan dağınıklığı yeni sorunlar ve zorluklar getirmiştir. Tüm bu sorunların kesin çözümü yeni Adliye Sarayının yapılmasıdır." Törene Cumhuriyet Savcıları, Tekirdağ Barosu avukatları ve adliye personeli katıldı.