info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlı Öğrencilerden Facebook da Kavga Daveti

Tekirdağ lı öğrenciler facebooktan kavga duyurusu yapıyor. Bir çok ülke tarafından kullanılan dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden biri olan facebook bir çok farklı hizmetler sunarken, verdiği hizmetlerin

Tekirdağ lı öğrenciler facebooktan kavga duyurusu yapıyor. Bir çok ülke tarafından kullanılan dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden biri olan facebook bir çok farklı hizmetler sunarken, verdiği hizmetlerin en başında insanları buluşturması ve bir araya getirmesi özelliği yer alıyor. Bazen bu özelliği kötü amaçlar için kullanılabiliyor. Bir çok istihbahrat biriminin takip ettiği iddia edilen facebook sitesinde bazı şifreli bildirimler veya duyurular gözden kaçabiliyor. Bunun yanında aleni açık yazılan duyurularda gözden kaçarak önlem alınmadan büyük problemlere doğru sahipsizce yol alıyor. Vatandaşların şikayetleri üzerine kısa bir araştırma yaptığımız facebook isimli sitede Tekirdağlı gençlerin bir çok kez dövüşmek amacı ile belirli bir gün için sözleştikleri ve belirlenen bu gün için kendi arkadaş listelerindeki herkesi oraya çağırdıkları görülüyor. Açık olarak yapılan davette gün saat ve mekan belirtilirken, davete katılmayanlar korkakmış gibi yansıtılarak olayın içine çekilmeye gayret ediliyor.

Günümüzde her evde neredeyse internet olduğunu belirten aileler çocuklarımızın internette bir çok web sitesini kullandığını biliyoruz facebookta bunlardan biri, ancak kavga etmek amaçlı olan yazışmaları her zaman takip edip görme şansımız olamayabiliyor. Biz çocuklarımızın bu mecralardan kavga ve dövüş içine çekilmesini istemiyoruz.

Korkak olamadığını kanıtlamak adına korkmadığını göstermek amaçlı yeni gelişme çağında olan aynı gruptaki çoğu orta öğretim öğrencisi bu gençlerin yaşadıkları bu sıkıntılı dönemi atlatmalarında güvenlik güçlerinin duyarlı olmasını bekliyoruz dediler.