info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlı Şehit Bekçi Gökçen Koşal`ın Adı Sahil Güvenlik Teknesinde Yaşayacak

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde görev yapmakta olan şehit çarşı mahalle bekçisi Gökçen Koşal, geçtiğimiz yıl bir kavgaya müdahale ettiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştu.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Koşal’ın adını ebediyen yaşatmak için girişimde bulundu ve şehit bekçinin adı bir sahil güvenlik teknesine verildi. Şehir Koşal’ın adının verildiği tekne törenine babası Hüseyin Koşal, annesi Cemile Koşal, kız kardeşi Hamdiye Gökçe, Tekirdağ Valisi, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcısı, Jandarma Komutanı ve birçok emniyet mensubu katıldı.

Anne Cemile Koşal, “ Evladımı kaybettim ama yüzlerce evlat kazandım. Bugün burada bulunan tüm polis ve bekçiler benim evladımdır, ana kuzularıdır. Oğlumun adı artık ebediyen yaşayacak. Onu çok özlüyorum ama artık bu tekne ile oğlumun varlığını her zaman hissetmek biraz olsun bizleri mutlu ediyor ”Dedi. Baba Hüseyin Koşal, “ Evlat kaybetmenin acısını yaşayan bilir. Yerini hiçbir şey dolduramaz. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Bugün oğlumuzun adını yaşatmak için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim tüm emniyet mensuplarımıza uzun ömürler ihsan eylesin. Gökçen’imiz huzur içinde uyusun” Dedi.

Ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve mülki amirlerle birlikte şehit ailesine sahil güvenlik teknesi gezdirildi. Vali Aziz Yıldırım ve Emniyet Müdürü Hakan Fındık şehit ailesine teknenin ve şehit bekçinin olduğu bir resim hediye ettiler. Şehit çarşı mahalle bekçisi Gökçen Koşal, 01.01.1989 yılında Tekirdağ’da dünyaya geldi. 2021 yılında Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünde görevliyken, bir kavga olayına müdahale ettiği sırada, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. KB5901 borda numaralı, şehit çarşı mahalle bekçisi Gökçen Koşal isimli karakol bot sınıfı deniz taşıtı, 2022 yılında üretilmiş olup Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı tarafından Tekirdağ ili deniz polisi birimine tahsis edildi ve Şehit çarşı mahalle bekçisi Gökçen Koşal adıyla denizlerde sahil güvenlik-koruma hizmeti verecek.

Kaynak : Murat Ürtekin