info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlılar TÜDER le tanıştı

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Tekirdağ da temsilcilik açtı.

Tüketicilere yasal haklarını hatırlatmak, yaşadığı problemleri çözümlemek, ücretsiz finans ve dilekçe hizmeti ile tüketim alışkanlıkları hakkında bilgi vermek amacıyla kurulan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Tekirdağ?da temsilcilik açtı. TÜDER Tekirdağ Temsilcisi Yusuf Peksu, "Tekirdağlı tüketicilerin yaşadıkları sorunları çözümlemek ve haklarını aramalarına yardımcı olmak için varız." dedi.
Tüketiciler Derneği Tekirdağ Temsilciliği geçtiğimiz hafta faaliyetlerine başladı. Derneğin Tekirdağ Temsilcisi Yusuf Peksu ile dernek üyesi Meral Koca Trakya Gazetesi?ni ziyaret ederek, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundular. TÜDER Tekirdağ Temsilcisi Yusuf Peksu, tüketicilere tüketim alışkanlıkları hakkında bilgi vererek haklarını aramalarında yardımcı olduklarını söyleyerek, "Derneğin amacı tüketicilerin yaşadıkları sorunları çözmek. Bunun için tüketicilere ücretsiz finans ve dilekçe hizmeti sağlayarak ayrıca hukuk danışmanlığı yapıyoruz." dedi.
Peksu, tüketicilerin haklarıyla ilgili şunları belirtti: "Bilinçli tüketici aynı zamanda bilinçli bir çevrecidir düşüncesinden hareket ediyoruz. Bir malı satın almadan önce kalite ve fiyat karşılaştırması yapmak, cazip kampanya, promosyon ve fiyat indirimlerine kanmadan, alışveriş tuzaklarına düşmeden ihtiyacın dışında alışveriş yapılmaması için tüketicileri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Tüketicilere alışverişlerinde fiş, fatura, garanti belgesi, Türkçe kullanma kılavuzu gibi belgeleri almaları gerektiğini anlatıyoruz. Bilinçli tüketici satış sözleşmelerini, özellikle ince ve küçük yazıları, ürünü almadan önce dikkatlice okumalıdır."
Tüketiciler Derneği Tekirdağ Temsilcisi Yusuf Peksu, kapıdan satışlarda tüketicinin çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak şu uyarılarda bulundu: "Bu tip satışlarda sözleşme örneğini mutlaka almalıyız. Sözleşme tarihi tüketici tarafından yazılmalıdır. Bakanlıktan izin belgesi olup olmadığı sorulmalıdır. Kapıdan satışlarda tüketici hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkını illerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerinde bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyetine, ilçelerde Kaymakamlıklarda bulunan İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine ve TÜDER Tüketici derneğine müracaat ederek kullanabilirler."
Yusuf Peksu, Tekirdağ genelindeki ilçelerde de şubeler açarak tüketicilerin haklarını arayabilecekleri, sorunlarına çözüm bulacakları bir derneğe kavuşmuş olacaklarını vurguladı.