info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’ı Yapboz Tahtasına Çevirdiler

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Cumhuriyet Halk Partili Tekirdağ Belediyesinin Yaşam Hastanesi’nin karşısında başlattığı yıkım ve onarım çalışmalarını eleştirdi.


Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, 3 yılda borçlarını ikiye katlayan Tekirdağ Belediyesinin, ‘Devletin malı deniz’ mantığıyla hareket ettiğini belirterek: “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin CHP Belediyeciliği hep aynı. Plansız programsız  hareket ediyorlar. 

Bir gün yapıyorlar ertesi gün yaptıklarını yıkıyorlar. Türkiye bu zihniyetten ne kazanmış ki Tekirdağ kazansın? Tekirdağ’ı adeta yapboz tahtasına çevirdiler” dedi.

Tunca,  CHP’li Belediyenin iş başına geldiğinde ilk iş olarak Ahmet Aygün döneminde yapılan Mola Park adlı dinlenme yerini yıktığını hatırlatarak, “Aynı yere kendileri bir proje uyguladılar. Geçtiğimiz günlerde ise 2 yıl önce yaptıkları projeyi tekrar yerle bir ederek bu kez farklı bir uygulamaya geçtiler. Acaba bu paralar kendi ceplerinden çıksaydı bu kadar rahat yıkıp yapabilirler miydi?  Bu belediyecilik mantığı ile Tekirdağ bir adım yol kat edemez” diye konuştu.

Belediyeciliğin vizyon işi olduğunu aktaran Merkez İlçe Başkanı Tunca, uzun vadeli planlamalar üzerine strateji geliştirilmesinin, hem uygar belediyeciliğin bir gereği hem de belediyenin mali yapısının güçlenmesi açısından önemli olduğuna vurgu yaparak şunları aktardı: “Belediyecilik, insan yoğunluğunun bulunduğu yerlerde yapboz projelerle vatandaşın gözünü boyayıp kısa vadede oy devşirme işi değildir. Belediyecilik, 50 yıllık 100 yıllık stratejiler geliştirerek şehri geleceğe hazırlamak, ekonomik kalkınmasını ivmelendirmek, şehir halkına rahat ve huzurlu bir ortam hazırlamakla olur. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin CHP Belediyeciliği hep aynı. Plansız programsız  hareket ediyorlar.  Bir gün yapıyorlar ertesi gün yaptıklarını yıkıyorlar. Türkiye bu zihniyetten ne kazanmış ki Tekirdağ kazansın? Tekirdağ’ı adeta yapboz tahtasına çevirdiler”

Belediyenin 60 milyon liralık borcu 3 yılda neredeyse iki katına çıkararak 105 milyonluk bir enkaza çevirdiğini vurgulayan Tunca, yapboz mantığının bu borçların neden bu kadar kabardığını çok iyi anlattığını aktardı.

Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Tekirdağ Belediyesinin boşa harcanacak 1 kuruşunun bile olamayacağını belirterek,  “Yapboz ihaleciliği bizim olduğu kadar vatandaşlarımızın da takibindedir.  Harcanan her kuruşun hesabını vermek CHP’li yöneticilerin boynunun borcudur. Şeffaf belediyecilik, hesap vermeyi gerektirir. Bugüne kadar halka ne hesap verdi bu belediye? Bırakınız halkı, Belediye Meclis Üyelerine bile açıklama yapmayı zul gördüler. Ama bilsinler ki attıkları her adımın çetelesini tutuyoruz” şeklinde konuştu.