info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekomer Geleneksel 4. Engelliler Haftası Pikniği Düzenledi

TEKOMER’İN (Tekirdağ Engelliler Koordinasyon Merkezi) her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen engellilere yönelik piknik ve eğlence programı Atatürk Orman çiftliğinde gerçekleştirildi.

 

Organizasyonu hazırlayan TEKOMER başkanı Murat Yıldız, programla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün burada yaklaşık 500-550’nin üzerinde engelli ve yakını var. Belediye başkanımızın sunduğu imkanlar çerçevesinde bu organizasyonun 4.sünü gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu organizasyonu geleneksel hale getirdik. Sosyal anlamda ve sosyal belediyeciliğin içerdiği tüm kavramları ve mutlulukları engelli arkadaşlarımıza yaşatmaya çalışıyoruz ve bundan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu amaç çerçevesinde tüm olanakları engelli arkadaşlarımıza sunmak için gereken tüm imkanları sağladık. İstanbul’dan engelli arkadaşlarımız sıkıntı yaşamasın diye, tekerlekli sandalyeli arkadaşlarımızın kullanımına uygun mobil tuvaletler getirdik. Bunlar tüm imkanlarına hitap eden ölçü ve düzeneklere sahiptir. Halk otobüslerinden ücretsiz taşıma desteği istedik ve sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Tekirdağ’ımızın adıyla özdeşleşen köfte ikramı için anında barbekü hazırladık. Yemekten sonra canlı müzikli eğlence hizmeti sunacağız. Böylece hem eğlenecekler hem piknik yapacaklar hem de bir hafta sonunu çok güzel bir şekilde geçirecekler.
 
 
En mutluluk duyduğumuz konu ise Trakya bölgesinde TEKOMER olarak ilkleri gerçekleştiriyoruz. Onun dışında ise, bir çok kez dışarı çıkmayan ve bugün belki de ilk defa dışarı çıkan insanları burada ağırlıyoruz ve bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Biz engelleri ortadan kaldırmak için buradayız ve artık engelleri kaldırma yönünde başarı kaydettiğimiz için buradayız. Bu yönde elimizden gelen tüm mücadele ve çalışmayı yapıyoruz. Bize her konuda destekleri ve katılımlarıyla daima yanımızda olduğunu gösteren 2011 milletvekili adayı Sayın Gülferah Güral hocamız ve Tekirdağ Kent Konseyi başkanı Sayın Levent Gündoğdu ile yönetimine sonsuz şükran borçluyuz. Geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu organizasyonu inşallah sürekli yukarıya taşıyarak daha iyi organizasyonlarda, Tekirdağ’daki engelli arkadaşlarımız ve yakınlarına daha iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Engelliler haftası konusuna gelecek olursak; Bizler bu hayatı 365 gün yaşayan insanlarız. Dolayısıyla hayatı engelsiz hale getirebilmek amacıyla 365 gün var gücümüzle çalışmalı ve insanları en iyi şekilde bu noktaya çekebilmeliyiz diye düşünüyorum. Valilik önünde yaptığım konuşmada da şunu söyledim, Bizler gerçek güzellikleri görmüyoruz. Bana göre 8,5 milyon engelli değil tamamını görmediğimiz ve bunun sıkıntısını yaşayan insanları görmediğimizden sebeple, biz 75 milyon engelliyiz diye düşünüyorum. Engelliler, mevcut sayılarıyla dengeleri değiştirebilecek büyük bir potansiyeldir. Bizler de bu potansiyeli farklılıklarıyla kabullenmemiz lazımdır. Bizler sağlam insanları nasıl kabulleniyorsak, sağlam insanların da bizleri kabullenmesi gerekiyor. Bu anlamda çalışmaları hep beraber, takım ruhuyla yaparak inşallah güzel günlere ulaşacağız. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan güzide basınımıza da şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim.”dedi.
 
Engelliler haftası münasebetiyle piknik alanına gelen Tekirdağ belediye başkanı Adem Dalgıç, “Bizler, bedensel, zihinsel ve her nevi sorunu olan kardeşlerimizi asla engelli gözüyle görmüyoruz. Engelli veya sağlam diye ayrım yapma düşüncesini asla kabul etmiyorum. Ne mutlu ki bu kardeşlerimiz, toplumun önyargısına inat, gerek bedensel gerekse zeka anlamında üst düzey başarılara imza atmış olup, günlük yaşamımızda söz sahibi olma yetisini göstermektedirler. Spor, siyaset, sanat ve basın alanında da artık başarı ve güç sahibidirler. Bu vesileyle aslında benim engelli olarak kabul etmediğim ama toplumumuzda zihinsel ve bedensel olarak engelli kabul edilen bu kardeşlerimiz, hayatımızın artık vazgeçilmez potansiyel bir kitlesi halindedirler. Tüm engelli kardeşlerimize engelsiz bir hayat diliyorum.”dedi. Piknik ve eğlence saat 17.00’ye kadar devam etti.
Kaynak : Murat Ürtekin