info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Terhis belgelerini aldılar

Türk Silahlı Kuvvetleri nin askerlik yapamayan engelli vatandaşlara yönelik başlattığı temsili askerlik uygulaması kapsamında, Tekirdağ daki 8 engelli genç Beşiktepe deki General Doğu Aktulga Kışlası nda düzenlenen törenle bir günlüğüne sembolik askerlik yaptı.

Bedensel ve zihinsel yetersizlikleri nedeniyle askerlik yapamayan engelli vatandaşlar için Beşiktepe deki 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı nda temsili askerlik uygulaması için bir tören düzenlendi. Törene, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek, emekli Tümgeneral Naci Tanrıöver, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak, sivil ve askeri erkan ile yemin töreni gerçekleştirilen erlerin aileleri katıldı.

Törende konuşan 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Genelkurmay Başkanlığı direktifleri doğrultusunda, engelliler haftası münasebetiyle düzenlenen temsili askerlik uygulamasında Tekirdağ da 8 engelli gence temsili askerlik yaptırıldığını belirtti.

Gümüştekin, "Bizler evlatlarımızı bu kutsal askerlik ocağına şenlikli törenlerle uğurlar, şenlikli törenlerle yemin merasimlerine şahadet eder ve askerliğin bitiminde de yine sevgiyle neşeyle ve törenlerle karşılarız. Eğer bu vazifenin ifası esnasında şehit olurlar ise, o zaman da vatan sağ olsun der bununla da onurlanırız. Bu hasletlerimiz sayesinde de tarihin hiçbir döneminde başka bir milletin egemenliği altına girmeyi kabul ve hazmedemedik. Gerektiğinde de binlerce şehit vererek ülkenin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü koruduk. Bundan sonra da korumaya devam edeceğiz" dedi.

Gümüştekin konuşmasında anne ve babalara seslenerek, evlatlarının yemin törenlerinde bulunmalarının gururla anlatacakları günler arasında yer alacağını vurgulayarak, şahitlerin huzurunda yemin ederek Mehmetçik unvanına kavuşan gençlerin, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda canını seve seve vermeye hazır birer nefer olduklarını söyledi.

Türk Ordusu na emanet edilen genç Mehmetçiklere, disiplin, eğitim, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı olmayı ve korumayı öğrettiklerini ifade eden Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, "Bugün sizlere kısa bir süre de olsa bu eğitimi vermeye çalıştık. Bugün sizlerin hafızalarında çok önemli yerler alacak. Ettiğiniz yemine bağlı kalarak tüm imkanlarınızı bu ülkenin daha iyi yerlere gelmesi için kullanacağınıza inancım sonsuzdur. Bu uğurda gerekirse hiç çekinmeden canınızı feda edebileceğinizi biliyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Biraz önce ettiğiniz yemininiz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Zihinsel Yetersiz Çocuklar Vakfı Başkanı (ZİÇEV) Rukiye Güneş ise 2001 yılında zamanın ZİÇEV müdürünün teklifiyle Tugay Komutanı Uğur Uzal tarafından düzenlenen temsili askerlik uygulamasının, tüm Türkiye ye yayıldığını görmekten mutlu olduğunu aktardı. Kendisinin de bir zihinsel engelli çocuğu bulunduğunu anlatan Güneş, tören dolayısıyla oğlunun yazdığı bir mektubu okudu. Konuşmaların ardından 1 günlüğüne temsili askerlik uygulaması yapan engelliler önce yemin törenine katıldılar ardından da kendilerine terhis belgeleri verildi.

Kendilerine verilen eğitimin ardından yemin eden engellilerin son derece heyecanlı olduğu görüldü. Engelli Engin Türk ve Turgay Keskin terhis belgelerini Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ın ellerinden alırken, Ercan Cengiz ve Erdal Alp e belgelerini 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin verdi. Engelli Özer Bayar ile Murat Karakut terhis belgelerini Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç tan alırken, emekli Tümgeneral Naci Tanrıöver de Selçuk Dinler ve Raif Serbest adlı engelli vatandaşlara belgelerini verdi.