info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tiryakiler Sahurda Da Denetlenecek

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki sigara denetim ekipleri, ramazan ayında iftardan sahura kadar sigara denetimi yapacak.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çağlayan, yaptığı açıklamada, sigara denetimi konusunda ramazan ayında özel bir çalışma yapılacağını söyledi.
Valilik, Sağlık İl Müdürlüğü, Emniyet ve Zabıta personelinden oluşan denetim ekiplerinin, il genelinde sigara yasağının kapsamını genişleten yasanın yürürlüğe girdiği 19 Temmuzdan bu yana denetimlerini sürdürdüğünü belirten Çağlayan, ramazan ayında da il genelindeki umuma açık olan kapalı alanlarda denetimlerin etkin bir biçimde sürdürüleceğini bildirdi.
Ekiplerin, günlük denetimlerinin yanı sıra ramazanda iftarla sahur arasında da görev yapacağını ifade eden Çağlayan, şöyle dedi:
"Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezimize gelen her ihbar değerlendirmeye alınıyor ve derhal o bölgeye ekip sevk ediyoruz. Hattımız ramazan ayı boyunca da 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlarımız 258 22 18 numaralı telefondan irtibat merkezimize ulaşarak, ihbarda bulunabilirler."
47 EKİP, 24 SAAT DENETİM
Tekirdağ Sağlık Müdürü Çağlayan, 47 ekibin 19 Temmuzdan bu yana il genelinde 1000 i aşkın kapalı mekanın denetlendiğini, bu güne kadar Tekirdağ da hiçbir işletme sahibi veya vatandaşa sigara konusunda ceza kesilmediğini söyledi.
İlk denetimlerin, vatandaşı bilgilendirici ve eğitime yönelik olduğunu bildiren Çağlayan, şunları kaydetti:

"Denetlediğimiz mekanlarda, işletme sahiplerini Burada sigara içilmez levhasını asmaları yönünde uyarıyor ve tabelanın görünür bir biçimde konulmasını istiyoruz. 1000 i aşkın kapalı mekanın denetimi sırasında, sigara içen kimseye ve içilmesi izin veren mekana rastlamadık. Vatandaşlarımız büyük bir çoğunluğu, kapalı alanlarda sigara kullanımını yasaklayan yasayı destekliyor. Denetlediğimiz kapalı mekanların hiçbirinde, küllük bile görülmedi. Tekirdağ, yasağa 100 de 100 uydu."
Çağlayan, yasanın uygulanmasındaki temel hedefin, "halk sağlığını koruma ve gelecek nesilleri sigarının zararlı etkilerinden uzak tutma" olduğunu, genişletilmiş sigara yasağı uygulamasının olumlu etkilerinin 10-15 yıl içinde görüleceğini belirtti.