info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tonajlı Kamyonlara Kötü, Köylere Sevindirici Haber

Tonaj Kurallarına Uymayan İşletmeler Kapatılacak

Yıllardır Tekirdağ ve Muratlı yollarının adeta kanayan yarası haline gelen tonajlı kamyonların yollara verdiği zarar konusunda nihayet somut bir adım atıldı.Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak,her yol yapım talebinde,tonajlı araçların yolları tekrar bozduğu için yaptıkları yolların zarar gördüğünü ve bu nedenle tüm emeklerinin heba olduğunu belirtmişti.Bu konuyu özellikle vurgulayan Albayrak,kolluk kuvvetlerinin cezai işlemde daha aktif olması gerektiğini her seferinde vurguluyordu.

Nihayet bu konuda somut bir gelişme yaşandı. Tekirdağ il sınırları içinde faaliyet gösteren taş ocakları, maden ocakları v.b. işletmelere ait kamyonların yüksek tonajla asfalt, hafriyat, kömür, çakıl, kum, mıcır, çimento, maden ve benzeri malzeme taşıması nedeniyle yolları yıpratmasının önüne geçilmesi için ikinci toplantı Valilik toplantı salonunda düzenlendi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında düzenlenen toplantıya Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Jandarma Komutan V. Yarbay Namık Kemal Çetinkaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanları ve Bürokratlar katıldı.

DENETİMLER ARTACAK

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi yol ağında bulunan yollarda ağır tonajlarla malzeme taşınmasının önüne geçilecek. Bu doğrultuda düzenlenen toplantı ile; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde faaliyet gösteren 95 firmaya 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65. Maddesince ağır yük taşıyan araçların yüklenmelerine ilişkin resmi yazı sonrası eyleme geçme kararı alındı. Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından denetimlere ağırlık verilecek.

 

KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELER KAPATILACAK

Kaynak : Murat Ürtekin