info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TRAKYAKENT Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT 2013 yılı Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı 24.04.2013 tarihinde Tekirdağ Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT 2013 yılı Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı 24.04.2013 tarihinde Tekirdağ Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
 
Toplantının ilk bölümünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Trakyakent Birlik Başkanı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç açılış konuşması yaptı.
 
Meclis Toplantısına iştirak eden Üye Belediye Başkanları ve misafir katılımcılara hoşgeldiniz diyen Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Trakyakent yönetiminin daveti doğrultusunda toplantıya onur konuğu olarak katılan RAM TRAKYA Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Bulgaristan Parvomai Belediye Başkanı Angel Papazov’a da aralarında bulunması sebebi ile teşekkür etti.
 
Başkan Dalgıç; Sınırları Aşan Bir Üne Kavuştuk
Başkan Dalgıç konuşmasında; “Aramızda Ram Trakya Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Angel Papazov var, kendisine hoşgeldiniz diyerek aramızda bulunmasında dolayı duyduğum mutluluğu belirmek istiyorum. Trakyakent olarak bizde Ram Trakya’nın gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantılarında Birliğin davetleri doğrultusunda yer alıyoruz. Bunun dışında Trakyakent ve Ram Trakya işbirliğinde uluslar arası önemli çalışmalarımız oldu. Son derece yararlı bir iş adamları programını geride bıraktık. Birlikte yaptığımız ortak çalışmaların önemi önümüzdeki dönemlerde de görülecektir. Trakyakent son dönemde gerek gerçekleştirdiği organizasyonlar, gerekse katıldığı bölgesel, ulusal ve uluslararası toplantı, çalıştay programları ve proje çalışmalarıyla Trakya sınırları dışına çıkan bir üne kavuştu. 2012 yılı Birliğimiz adına son derece yoğun geçti. Bünyemiz içinde organize ettiğimiz Spiral Metodoloji isimli çalışmamız oldukça ses getirdi ve ilgili makamlar tarafından takdirle karşılandı. Önemli kuruluşlar tarafından davetler aldık ve bu kuruluşlar düzenledikleri toplantı ve organizasyonlarda bizleri daima aralarında görmek istediklerini tarafımıza defalarca ilettiler. Ulusal ve uluslar arası çalışmalarımız 2013 yılında da artarak devam edecektir. Ben bu çalışmalarda çok büyük katkıları bulunan, Birlik yönetiminde görev almış tüm Belediye Başkanlarıma, yine bizlere her koşulda destek veren Birlik Üyelerimize, her çalışmada çok önemli görevler üstlenen Birlik Müdürümüze ve görevlerini başarıyla yürüten personelimize teşekkür ediyorum. Toplantıya katılan tüm arkadaşlarımın da başarılı bir toplantı geçirmelerini diliyorum” dedi.
 
Başkan Dalgıç yaptığı açılış konuşmasının ardından Trakyakent Belediyeler Birliği’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerin geniş çaplı bilgilendirmesini yaptı.
 
Papazov; İşbirliği Çalışmalarımızı Diğer Ülkelere Taşıyacağız
Trakyakent Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın ardından Ram Trakya Yönetim Kurulu Üyesi Parvomai Belediye Başkanı Angel Papazov da bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Papazov yaptığı konuşmada; “Trakyakent’in tüm üyelerini saygıyla selamlıyorum. Sizlere ayrıca Ram Trakya Birlik Başkanımız Milev ve Birliğimizin Genel Sekreteri Varlyakov’un da selamlarını getirdim. Trakyakent Belediyeler Birliği’nin Meclis Toplantısında ilk defa bulunuyorum ve bundan fazlasıyla sevinç duyuyorum. Trakyakent Genel Kurulu bizimkinden çok daha farklı boyutta ve halen bu toplantının etkisi altındayım. Trakya Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere üç ülke arasında paylaşılıyor ve dünyanın en gelişmiş, en mükemmel bölgeleri arasında yer alıyor. Trakya’nın gelişmesindeki en büyük etkenlerin başında ise bu bölgelerde bulunan belediye birlikleri geliyor. Bizler Trakyakent ve Ram Trakya yetkilileri olarak bu gelişime katkıda bulunmak için çalışmalar yapıyoruz. Birçok iş birliği çalışması gerekleştirdik ve bu işbirliği çalışmalarını diğer ülkelere taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Son çalışmamızda iş adamlarımızı bir araya getirdik. Bu durum iki ülkenin kültürel gelişimi açısından da çok önemli. Ram Trakya yönetim kurulu üyesi bir Belediye Başkanı olarak tüm Trakyakent üyelerini Bulgaristan’a davet ediyorum ve gerçekleştirdiğiniz bu meclis toplantısında hepinize başarılar diliyorum” dedi.
 
Encümen ve Kültür Komisyonunda Değişiklik
Toplantının ilerleyen bölümlerinde gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Birliğin 2013 döneminde görev yapacak olan Encümen Üyeleri, Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri ve Kültür Komisyonu Üyeleri’nin seçimi gerçekleştirildi. Buna göre Trakyakent Belediyeler Birliği’ne Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz gizli oylama ile seçilme başarısı göstererek Birliğin yeni Encümen Üyeleri olmaya hak kazandılar.
 
Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç yaptığı açıklamada bundan önceki yönetim ile uyum içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, yönetim kurulunun Trakyakent’i ulusal ve uluslar arası alanlarda başarıyla temsil ettiğini belirterek kendilerine teşekkür etti. Başkan Dalgıç, yeni yönetim kurulu ile de aynı başarılı çalışmaları gerçekleştirmeyi arzuladığını, Trakyakent bünyesinde yönetim kuruluna seçilen her Belediye Başkanının bu görevin üstesinden gelebilecek düzeyde olduğunu ifade etti.
 
Encümen Üyeleri seçiminin ardından yapılan Plan Bütçe Komisyonu Üyeliklerine, Şalgamlı Belediye Başkanı Salih Kıvanç, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Tekirdağ Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Kısa, Kızılpınar Belediyesi Meclis Üyesi Nevzat Teker ve Velimeşe Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Bican oybirliği ile seçildi.
 
Daha sonra yapılan Kültür Komisyonu Üyeleri seçiminde ise eski Encümen Üyeleri İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz oybirliği ile seçildi.
 
Kaynarca ve Demirköy Resmen Trakyakent Üyesi
Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi Kırklareli iline bağlı Kaynarca ve Demirköy Belediyelerinin Trakyakent Belediyeler Birliği’ne üyelik talepleriydi. Bu bağlamda Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan ve Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz oybirliği sonucunda resmen Trakyakent Belediyeler Birliği üyesi oldular.
 
Bunun sonucunda Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan ve Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz’a Trakyakent rozeti taktı.
 
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz teşekkür konuşması yaptılar.
 
Eski Encümen Üyesi yeni Kültür Komisyon Üyesi Nebi Tepe yaptığı kısa konuşmada yeni bir göreve talip olduklarını, Encümen Üyeliği görevine yeni başlayan arkadaşlarının da bu görevi layıkıyla yerine getireceklerini kendi adında inandığını dile getirdi.
 
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’de Trakyakent’in kurulduğu günden bugüne Üye Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinin destekleri ile en üst seviyelere tırmandığını, Birliğin 2013 yılı itibarı ile Türkiye’deki en başarılı beş Belediye Birliğinden biri olduğunu ifade etti. Trakyakent ekibi olarak amaçlarının Birliği daima ileri noktalara ulaştırmak olduğunun altını çizen yeni Kültür Komisyon Üyesi İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Birlik Encümen Üyeliğine seçilen Belediye Başkanlarına yeni görevlerinde başarılar diledi.
 
Toplantının son bölümünde Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Trakyakent’in 2013 yılının ilk Olağan Meclis Toplantısına katılan Üye Belediye Başkanlarına, Birliğe yeni katılan üyelere ve toplantının onur konuğu olan Parvomai Belediye Başkanı Angel Papazov’a teşekkür ederken, Eylül ayında yapılacak olan bir sonraki Birlik Meclis Toplantısında bir arada olmaları temennisinde bulundu.