info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyakent`ten Önemli Girişim

Interreg - IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı Çalıştayı Gerçekleştirildi

AB Başkanlığı tarafından yürütülen, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı çalıştayı Edirne'de yapıldı. Çalıştayda, programın yeni dönemi olan 2021-2027'ye dair öneri ve çalışmalar konu alındı. 2 gün sürecek olan programın ilk gününde, 2014-2020 dönemi uygulamasından sorumlu Ortak İzleme Komitesi'nin olağan toplantısı gerçekleştirildi. Programa, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Denitsa Nikolova, Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural ile çok sayıda davetli katıldı.

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT’i temsilen Birlik Müdürü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behcet Atlı da toplantıda yerini aldı.

SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİNİN GELECEĞİNİ TARTIŞACAĞIZ

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, Bulgaristan ile Türkiye arasında 2004 yılından bu yana uygulanan sınır ötesi iş birliği programının önemini dile getirdi. Kaymakçı, "Bu programa 2004'ten beri üyeyiz, şu an 2014-2020 dönemini uyguluyoruz. Bu dönemde 30 milyon avroluk bütçe söz konusu. Ülkemizden Edirne ve Kırklareli, Bulgaristan tarafından da 3 kentin sınır ötesi kentler arasında iş birliğini geliştirmesi, kalkınmadan turizme, sanayiden eğitime, birçok alanda iş birliğini artırmaları ve ortak projeler üretmeleri için AB tarafından başlatılan bir proje.

Bugün 2021-2027 döneminde Türkiye-Bulgaristan sınır ötesi iş birliğinin geleceğini tartışacağız. Kırklareli ve Edirne illerindeki belediyelerin Bulgaristan tarafındaki şehirlerin belediyeleriyle ortaklaşa yapmak istedikleri projeleri dinleyip programlama yapacağız.” dedi. Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Denitsa Nikolova da Bulgaristan ve Türkiye arasındaki sınır ötesi işbirliği çalışmalarının her geçen zaman daha da güçlendiğini ve komşu iki ülkeye faydalar sağladığını ifade etti.

Açılış oturumunun devamında, ikinci çağrı kapsamında, proje yürüten kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan yararlanıcılara yönelik proje uygulama eğitimi verildi

Kaynak : Murat Ürtekin