info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TRAKYASİAD Başkanı Doğan Ünal sanayicinin sıkıntılarını dile getirdi

Merkezi Çorlu olan Trakya Sanayiciler Derneği, bölgede sıkıntılı olan sanayicinin sorunlarını hem sözlü ve hem de yazılı olarak dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta Tekirdağ da 1/100.000 liklerin toplantısında durum açıklandı.

Başkan Doğan Ünal şu hususlara parmak bastı :

"İlimiz Çorlu İlçesi hudutları içinde Ergene Nehri ile Misinli Deresi arasında E-5 üzerinde10 Km lik bantta 650 hektarlık bir alanda 1996 yılı öncesi kurulmuş, alt yapı sorunu olmayan, arıtmaları mevcut, çevreye saygılı üreten, istihdam yaratan, dolaylı ve direk ihracatla ülke ekonomisine katkıda bulunan 67 adet sanayi tesisimiz bulunmaktadır. Bu kuruluşlarımızın 1/25.000 lik,1/5000 lik ve 1/1000 lik imar haritaları yapılmış ve 1996 yılında İl İmar Kurulunca onaylanmıştır.

Ayrıca bölgemizde 2004 yılı öncesi kurulmuş yine üreten, altyapı sorunu olmayan istihdam yaratan arıtmaları mevcut, tarım dışı amaçla kullanma izni bulunan, yasal tüm yükümlülükleri yerine getirmiş ancak ruhsatı olmadığı için deşarj ve emisyon izni olmayan ,32 sanayi tesisimiz bulunmaktadır. Bu 32 tesis içinde 1994 yılında kurulmuş olanlar vardır.

Kalkınmanın üretimden geçtiği inancı ile Çevre ve Orman bakanlığı ile ilgili Bakanlıklardan talebimiz;

a) Tarım dışı amaçla kullanılabilir izni olan tesislerin ruhsat alabilmeleri için önündeki engellerin kaldırılarak ruhsata kavuşturulmaları

b) Ergene Nehri ile Misinli deresi arasında kurulu 1996 yılında imar planları yapılmış ve onanmış altyapı ve arıtma sorunu olmayan ruhsatlı 67 tesisimize ve bu alanı içine dahil edilerek toplamda 650 hektarlık alanda kurulu 86 tesisimizin ilgili makamlarca tetkiki sonucu gruplandırılarak, devletten bir kuruş istemeksizin ISLAH OSB ye dönüştürülmesi, mevcut arıtmaların ön arıtmaların ön arıtma olarak kullanılıp ana çıkışlarda uygun görülecek fonksiyonel nihai arıtmaların yapılması çevreye daha yararlı hale getirilmelerini talep etmekteyiz"

Bu taleplerin çözüme kavuşması için başta Çevre ve Orman Bakanlığı olmak üzere diğer ilgili Bakanlıkların Trakya Sanayiciler Derneği nin bu sesine kulak vermesi bekleniyor.