info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TRT Spikeri Çerkezköy’de Seminer Verdi

TRT Spor Spikeri Kerem Öncel, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu tarafından Etkinlik Yönetimi kapsamında düzenlenen ’İletişim Seninle Başlar’ konulu konferansta seminer verdi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Seminerde alanında uzmanlaşmış her insanın tecrübelerini diğer insanlarla paylaşması gerektiğini belirten Kerem Öncel, "Ben 1992’de TRT sınavlarını kazanan 7 kişiden biriyim. O gün sınavı kazanan 7 kişi de bugün medya sektöründe önemli noktalarda bulunuyor" dedi. 
Spikerlik mesleğinin büyük ölçüde yeteneğe dayalı olduğunu kaydeden Öncel, "Özellikle iletişim konusunda başarılı olabilmenin en önemli şartı Türkçeyi iyi kullanabilmektir. Dilinizi ne kadar iyi kullanırsanız, o kadar başarılı olursunuz" diye konuştu. Ülkelerdeki birliğin sağlanmasındaki en önemli unsurun dil olduğunu kaydeden Kerem Öncel, "Her devletin bir resmi dili vardır. Özellikle üniversitelerde yalnız öğrencilerin değil, öğretmenlerin dahi dili iyi kullanması gerekir. Sürekli olarak kendinizi geliştirmelisiniz. Siz öğrencilere verebileceğim en önemli tavsiyem ise çok kitap okumaktır" ifadelerini kaydetti. 
Spikerler için altyapının çok önemli olduğuna dikkat çeken Öncel, "Toplumdaki dinamikleri çok iyi bilmelisiniz. Eğer mikrofon başına geçtiğinizde konuya hakimseniz sıkıntı yaşamazsınız. Bir diğer önemli husus da kibirli olmamaktır. Bu iki noktaya her zaman dikkat edin" tavsiyesinde bulundu. 
Üniversitelerde kendi alanlarında dereceye giren öğrencilere devlet tarafından kontenjan hakkı tanınması fikrini savunan Kerem Öncel, "Böylece öğrencilerin üniversiteden sonra iş bulamama gibi bir kaygıları olmaz. Derslerine daha sıkı çalışırlar" dedi.