info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tuğlalı Parkta Basın Açıklaması

Her Cumartesi saat 13.00’de Tuğlalı parkta toplanıp basın açıklaması yapan “vardiya bizde platformu” yine aynı yerde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından,çeşitli konuşma ve şiirler okundu.Ergenekon sanığı ve Tekirdağ büyükşehir belediye başkan adayı emekli binbaşı Zafer Şen, Tüm vatanseverleri Aslanlı yolda Atatürk’ün kabri önünde tek çatı altında buluşmaya davet etti.
Güne damgasını vuran konuşmayı,avukat Şenay Becerikli yaptı.Herkes kendisinden kadınlar günü dolayısıyla bir konuşma beklerken,hükumeti hedef alan bir konuşma yaptı. Şenay Becerikli konuşmasında;
 
“Bildiğiniz gibi,ülkemiz çok önemli günlerden geçmektedir.Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana,bu kadar derin bir krize girmemiştir.Bugün ülkemizde,hak,hukuk,adalet,özgürlük,şeref,haysiyet,yasa,anayasa,kuvvetler ayrılığı gibi kavramlar anlamını yitirmiştir.
 İktidar mensupları,yıllardır hukuk ve hukuksuz olarak hapislerde yatan askerler,gazeteciler,bilim insanları,siyasetçiler ve çeşitli meslek gruplarına mensup aydınlar için kılını kıpırdatmamıştır.Suçu sabit ve belgeli olanlar 2 ay 10 gün sonra serbest bırakılırken,suçsuz insanlar yıllardır hapislerde çürümektedir.Artık tahamül sınırları aşılmıştır.”Dedi.
 
Basın açıklamasının ardından, “vardiya bizde platformunu oluşturan işçi partisi ve CHP’liler,sivil toplum kuruluşları ve emekli subaylardan grup olaysız dağıldı.