info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TÜMKASDER Genel Başkanı’ndan Kadınlar Günü Mesajı

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili özel bir mesaj verdi.

TÜMKASDER başkanı Murat Çalık, "8 Mart’ın tüm dünya kadınlarının kutladığı özel bir gün olduğunu, çok önemli bir tarihi derinliği bulunduğunu belirten Çalık, “1975 yılında Dünya Kadınlar Yılı'nı ilan eden Birleşmiş Milletler Örgütü, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ı tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır. Türkiye’de de 1984 yılından itibaren farklı etkinliklerle ve çok özel bir takvimle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bizim için sergilemesi gereken anlamı ve önemi gerçekten içten duygularla yaşamak gerektiğine inanıyorum” dedi. 
 
Anamızın, bacımızın, eşimizin bizim için sergilediği sosyal dokunun, aile bağlarımızın kadınla kurgulandığını, hayatımızın en büyük anlamını kadınların oluşturduğunu belirten Çalık, “Ana gibi yar olmaz, Bağdat gibi diyar olmaz şeklinde atasözlerimize girmiş olan kadın figürünün, sevgi ve saygıyı ortaya koyan en önemli değer olmasını doğru şekilde anlamlandırmalıyız. Şefkat, merhamet, sevgi, aşk kavramlarının bizim için ifade ettiği şeyin manevi anlamda büyümesi, bizleri zenginleştirmesi gerçekten çok farklı anlamları beraberinde getiriyor” diye konuştu. 
 
Özellikle son dönemde kadın cinayetleriyle tüm Türkiye’nin çok derinden sarsıldığını, bu acımasız tavrın sona erdirilmesi noktasında “Kadının Sosyal Hayattaki ve Ailemizdeki Yeri”nin daha çok bilinmesi ve manevi donanımlarıyla bu yerin sağlamlaştırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Çalık, “Kadınlarımız bizim canımızdan birer çiçektir” açıklamasını yaptı.