info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TÜMKASDER’den Okuyan Nesiller için Muhteşem Gece

Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) eğitim gören üniversiteli öğrenciler ve ihtiyaç sahibi aileler için muhteşem bir organizasyona imza atarak, Bin 900 kişinin katıldığı “Kastamonu Birlik Gecesi” düzenledi.

Yardıma muhtaç öğrencilere destek olmak, öğrencilerin farklı ihtiyaçlarının giderilmesi için özel olarak düzenlenen gece, Kastamonuluların birlik ve beraberliğini ortaya koymak amacıyla yardımlaşma misyonunun sergilendiği bir eğlence şölenine dönüştü. Sunuculuğunu gazeteci-radyo programcısı Ömer Gezgin’in yaptığı, Kastamonu davul, zurna ve köçeklerinin de sahne aldığı, yöresel oyunların sergilendiği, Kastamonu Küreli kızların birbirinden güzel türküleriyle ve şarkılarıyla eşlik ettiği geceye, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi başta olmak üzere, çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve TÜMKASDER gönüldaşları katıldı. 
 
Murat Çalık, Bin 900 kişinin katıldığı, yanı sıra çoğu vatandaşın da katılamayıp kapıdan dönmek zorunda kaldığı programın birlik ve beraberliklerinin temelini ve sağlamlığını göstermesi açısından çok anlamlı olduğunu belirterek, “İzdihamdan dolayı program salonumuzun kapısından dönen tüm kardeşlerimizden ve TÜMKASDER gönüldaşlarından öncelikle özür dilemek isterim. Programımıza iştirak etmek için işini gücünü ve sıcak atmosferlerini bırakarak salonumuza gelen kardeşlerimizin bu yoğunluğu, TÜMKASDER’in varoluş misyonunu, birlik ve beraberlik vizyonunu sergilemesi bakımından çok anlamlıdır. Bu kardeşlerimizin bizi affetmesi, yaptığımız programın temel felsefesini ortaya koyması bağlamında çok önemlidir” diye konuştu.
 
TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Genç nesiller bizim geleceğe daha emin bakabildiğimiz, tarihsel miraslarımızı, geleneklerimizi ve göreneklerimizi bizden devralarak geleceğe aktaracak olan  “Emanet Köprülerimizdir.”  Onları ne kadar donanımlı, bilgili ve kültürlü yetiştirirsek, ülkemizin temeline çok önemli temel taşlarını koymuş olacağız. Bu sebeple, ihtiyaç sahibi olan, sıkıntı çeken öğrenci kardeşlerimize sahip çıkmamız, onlara maddi ve manevi anlamda destek olmamız bizim boyun borcumuzdur. Biz hiçbir zaman aslını inkar edenlerden olmadık, olmayacağız. Kendi değerlerine, kültürüne bağlı, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir gençlik için kollarımızı sıvayıp, üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz” dedi. 
 
TÜMKASDER’in bu tür organizasyonlarının devam edeceğini, sosyal dayanışma ve yardımlaşma vizyonuyla planlayacakları çalışmalarla öğrencilerimize sağlanacak imkanların artırılacağını ifade eden Çalık, “Dünyanın en güzel yatırımı insana yapılan yatırımdır. İnsan yetiştirmektir. Bir insanın eğitimine yardımcı olmaktır. Biz şimdiye kadar yaptığımız bu yatırımlarla, 100 yıl sonramızı bile garantiye olmuş oluyoruz” açıklamasını yaptı. Öğrenciler için düzenlenen muhteşem gecede Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tümkasder Eğitim ve Ar-Ge Komisyon Başkanı Özcan Demir’e şilt hediye etti. Bir plazma TV, bir IPHONE, iki motorsiklet, iki tablet için geceye katılanlar arasında çekiliş düzenlendi ve talihlilere hediyeleri salon içinde anında takdim edildi. Şanslı vatandaşlardan Kastamonu - Bozkurtlu Mehmet Sönmez, kendisine çıkan motorsikleti öğrenciler yararına tekrar derneğe hediye etti.