info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TÜMKASDER’in Ziyaretleri Sürüyor

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık ve 12 kişiden oluşan TÜMKASDER Heyeti, İlçe Müftüsü Adem Gülmek’e, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmet Kurdoğlu’na ve İnanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İnan’a nezaket ziyaretinde bulundular.

TÜMKASDER’in ilk ziyareti Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek’e oldu. Çorlu’ya 50 gün önce atanan Müftü Adem Gülmek’e hayırlı olsun temennisinde bulunan TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, dernek olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir bilgi verdi. TÜMKASDER’in sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı gerçekleştirecek ve toplumun çimentosu olacak kardeşlik duygularını pekiştirmek için vizyoner çalışmalar, projeler geliştirdiğini, bu yönde attıkları adımlarla hem örnek olacak hem de örnek alınacak faaliyetlere imza attıklarını kaydeden Çalık,  “Bizim temel düsturumuz İki cihan serveri Hz. Muhammed (sav) Efendimiz’in, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” hadisi şerifine mazhar olabilmektir. Ürettiğimiz tüm projelerin, toplumsal dayanışmayı sağlayacak tüm faaliyetlerimizin ve kuruluş misyonumuzun, vizyonumuzun ana hedefi budur” diye konuştu.
 
ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM
 
Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek de, TÜMKASDER’in çalışmalarını yakinen takip ettiklerini, özellikle sosyal ve kültürel projelerinin toplumsal faydayı ortaya koyma amaçlı çok önemli açılımlar sağladığını kaydederek, “Müftü olarak Çorlu’yu çok beğendim Çorlu’daki sivil toplum kuruluşlarının çok çalışkan ve hareketli yapısı, bölgemizin kültürel ikliminde olumlu atmosferlere sahne olacak nitelikler arz etmektedir. Bizim amacımız da toplumumuzun kardeşlik temelinde harç olacak çalışmalar gerçekleştirmektir. Bunu elele, gönül gönüle vererek yapabiliriz” dedi.
 
İLÇE TARIMI ZİYARET ETTİLER
 
TÜMKASDER heyetinin ikinci adresi Çorlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmet Kurtoğlu oldu. TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, İsmet Kurdoğlu’na derneklerinin vizyonu ve misyonuyla ilgili bilgiler aktararak, “Çalışmalarımızın temel amacı, insana yatırım yapmaktır. İnsana yatırım yapan, geleceğe yatırım yapar. Biz, ecdadımızın bize bıraktığı tarihi değerleri geleceğe köprü yaparak aktarmak için bir gönül köprüsü oluşturmaya çalışıyoruz. Medeniyetimizin temelindeki yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, barış ve huzur iklimini oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
 
HAYVAN KESİMLERİNDE YAŞA ÖNEM VERİYORUZ
 
Çorlu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmet Kurdoğlu da TÜMKASDER’in çalışmalarını yerel ve ulusal basından çok yakından takip ettiklerini, güzel, özel ve örnek alınacak faaliyetleriyle sivil toplum örgütlerinin önünde yürüdüklerini gördüklerini belirterek, “TÜMKASDER Başkanımız Murat Çalık’ın hayvanların 24 ayı doldurmadan kesilmesi meselesini özellikle not alıyoruz. Başkanımızın bu konuda söylediklerini gerçekten önemsiyoruz. Biz de biliyoruz ki, Allah’ın kurbanların etine ihtiyacı yoktur, Allah’a ulaşacak olan insanların takvasıdır. Ama, ibadetlerin yapılmasındaki önemli teferruatların da kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda, bu meseleyi seminerlerle, özel toplantılarla insanlara aktararak, çok önemli bir satır başının ihmal edilmemesine öncü olacağız” açıklamasını yaptı.
 
KEMAL İNAN’A ZİYARET
 
TÜMKASDER’in üçüncü durağı ise Çorlu’da inşaat sektöründeki birbirinden güzel projeler, öncü ve lider kimliğiyle İnanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İnan oldu. TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, inşaat sektöründeki farklı ve özel kimliği, öncü ve kaliteli işleriyle ön plana çıkan İnanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İnan’a TÜMKASDER’e verdiği maddi ve manevi desteklerden dolayı teşekkür etti. TÜMKASDER’in yaptığı çalışmalarla bölgede öncü ve örnek bir kurum olmaya çalıştığını, bu çerçevede yaptığı tüm işlerde insan odaklı ve insana yatırım yapan bir niteliği ortaya koyduğunu belirten Murat Çalık, “Bunu da bizleri maddi ve manevi olarak desteğini esirgemeyen, engin gönülleriyle bizlere her daim kapılarını açan gönüldaşlarımız vasıtasıyla gerçekleştirebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
YANINIZDA OLMAK BİZLERE MUTLULUK VERİR
 
İnanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İnan da, TÜMKASDER’in tüm çalışmalarının yılların birikimi ve tecrübesini yansıtan, geleceği okuyan ve huzur, kardeşlik iklimine açılım gerçekleştiren bir niteliği yansıttığını belirterek, “Böyle bir kurumun yanında olmak bizlere memnuniyet verir” değerlendirmesini yaptı.