info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tümkit Başkanı Nihat Tanrıkulu Tekirdağ`dan Türkiye`ye Mesaj Verdi

Biz Patron Değiliz, Patronlarımız Çanakkale`de Yatıyor

Hemen hemen her televizyon kanalında ekonomi ve dayanışma konuşmalarıyla tanınan,Türkiye’nin her köşesini karış karış dolaşarak bir STK başkanı olarak her iş girişimine destek olan Tüm Kalkınma İş insanları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Başkanı ve NTK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Tanrıkulu, Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde katıldığı açılışta yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamada bulundu.

Birlik, dayanışma ve kardeşlik vurgulaması yapan Tanrıkulu, Türkiye’nin her neresinden olursa olsun yurt içinde göç edip iş kurmak isteyen insanlara dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, tek vatan tek bayrak tek millet olgusuyla destek olunması gerektiğini belirterek, ülkemizi bu tür ayrıştırıcı söylemlerle bölmeye çalışanlara en güzel cevabın verilmiş olacağını vurguladı. Nihat Tanrıkulu yaptığı konuşmada; “Tümkiad Genel Başkanlığı olarak bu ekonomik krizde mekânların açılışını çok önemsiyoruz.

Bu ekonomide güçlü olunması lazımdır. Türkiye Cumhuriyeti Dünyanın en güzel ülkelerinden birisi, bu bayrak Dünya’nın en onurlu en şerefli bayraklarından bir tanesidir. Hiç bir bayrak yoktur ki, toprakları kanla satın alınmış ve bizlere emanet edilmiştir. Biz iş patronlarıyız ama bizim patronlarımız Çanakkale’de yatıyor. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Edirne’den Kars’a, Diyarbakır’a, Şırnak’a bu ülke hepimizindir ve hepimiz sahip çıkmalıyız. Renkler bizim zenginliğimizdir. Birlikte olursak başarılı oluruz.

Dünya’nın oynadığı bu oyunu biliyoruz. Geldiğimiz bu noktada Rusya-Ukrayna olayı ve bunun gibi bir sürü oyunlar oynanacaktır. Bizler özellikle bu tür olaylarda mesaj vermeliyiz. Bizler ekonomide güçlü olacağız, vatanımıza, bayrağımıza, kardeşliğimize sarılacağız. Öteleştirici değil birleştirici olacağız. Asla, “sen, o,bu” olmayacağız, BİZ olacağız.Türkiye’de en çok göç alan il İstanbul olmasının yanında İstanbul’a en yakın yer olarak göç alan yer de Tekirdağ’dır. Bu topraklar çok değerli topraklardır.

Bu topraklarda sanayisi, tarımı gün geçtikçe gelişiyor. Yaşadığınız Bu toprakların kıymetini bilin. Az önceki yağmurla gelen toprak, sanki Çanakkale şehitlerimizin toprağının tozunu getirdi. Şimdi de güneş altında açılış yapıyoruz. Bu bize en güzel mesajdır.Doğu Anadolu Bölgesinden gelip bu yeri yurt edinip yatırım yapmış işadamları,bu topraklar hepimizin hakkı. Çünkü Türkiye’nin neresinden olursa olsun hepimiz kardeşiz. Küresel güçler üzerimize büyük oyunlar oynuyor. Bizler bu şartlarda birlik beraberlik içinde olalım. Laz’ı Kürt’ü, Çerkes’i, Roman’ı Gürcü’sü Boşnak’ı, Alevisi, Sünnisi hepsi bizim rengimiz, zenginliğimizdir.

Bizim tek devletimiz tek vatanımız tek bayrağımız var. Hep birlikte yaşamalıyız. Cumhuriyetin kurucusu, Dünya’nın eşi benzeri bulunmayan lideri Mustafa Kemal Atatürk kimsenin yüzyıllarca düşünemeyeceği bu ülkeyi kurmuş ve bize emanet etmiştir. Bu yüzden küresel güçlerden değil biz bizden alalım, biz bize satalım. Bizler sağ cebimizden alıp sol cebimize koyalım. Âmâ kardeş olalım ve dalgalanan rengini şehit kanlarından alan ay yıldızlı al bayrağa da kurban olalım” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin