info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Kızılayı ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden Anlamlı İşbirliği

Tarım kredi kooperatifleri tekirdağ bölge birliği müdürlüğü, ülkemizin kan sorununa destek vermek amacıyla türk kızılayı edirne kan bağışı merkeziyle tüm trakya bölgesinde gönüllü kan bağışı kampanyası başlatıyor.

 

Tarım kredi kooperatifleri tekirdağ bölge birliği müdürlüğü, ülkemizin kan sorununa destek vermek amacıyla türk kızılayı edirne  kan bağışı merkeziyle tüm trakya bölgesinde gönüllü kan bağışı kampanyası başlatıyor.
 
Turk kızılayı tarafından başlatılan “ulusal güvenli kan temini programına  kurum ve kuruluşların desteği sürüyor. Birçok üyesi bulunan türkiye tarım kredi kooperatifleri tekirdağ bölge birliği müdürlüğü, türk kızılayı’nın gönüllü kan bağışçılarının eğitimi ve kan bağışçısı kazanım faaliyetlerinin yürütülmesine destek vermeye devam ediyor. Tekirdağ bölge birliği müdürlüğü üyeleri trakya’nın her yerinde kızılay kan bağışı merkezi ekiplerine kan bağışında bulunacak…
 
Günümüzde tıp alanında her gün bir gelişme yaşanmasına, birçok hastalığın tedavisinde gelişme kaydedilmesine karşın, kan hala tek kaynağı insan olan tedavi ajanı olma özelliğini sürdürüyor.
 
Bu nedenle , her ülke kan ihtiyacının  karşılanması için kendisine ait politikalar geliştirmek zorunda kalmış ve “Güvenli Kan Temini” giderek daha büyük bir önem kazanmıştır.güvenli kan temini için ilk ve en önemli şart bu kanların gönüllü düzenli bilinçli kan bağışçılarından elde edilmesidir.
 
Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı 2 milyon ünite olup, Türk Kızılayı 2011 yılında bu ihtiyacın yaklaşık 3/2  sini karşılanmıştır. Bu ihtiyacın karşılanabilmesi ise düzenli ve gönüllü olarak yapılacak kan bağışları ile mümkün olacaktır. Türk Kızılayı kan bağışını ve düzenli kan bağışçısı sayısını artırmak amacıyla birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar gerçekleştirmektedir.
 
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürlüğü Yöneticileri’nin  desteği ve katılımıyla 3 gün sürecek olan Gönüllü Kan bağışı Kampanyası 8 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 10:30 da Tekirdağ Bölge Birliği Müdürlüğünde başlayacaktır.9 Şubat 2012 Perşembe  Keşan Tarım Kredi Kooperatifinde ve 10 Şubat 2012 Cuma Kırklareli Tarım Kredi Entegre Tesislerinde kampanya devam edecektir.
 
Unutulmamalıdır ki; düzenli olarak yapılan kan bağışları ile hem ihtiyacı olan kişilere yardımcı olunacak, hem de  bu çok değerli davranışın yaygınlaşmasını sağlayarak ulusal sağlığa önemli bir katkı yapılmış olacaktır.