info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye de ender Trakya da ilk

Çorlu Belediyesi Türkiye de ender Trakya da ilk belediye olma unvanını aldığı 850 bin TL değerinde ki yeni itfaiye aracı ile elinde bulunduracak.

 

Çorlu Belediyesi Türkiye’de ender Trakya’da ilk belediye olma unvanını aldığı 850 bin TL değerinde ki yeni itfaiye aracı ile elinde bulunduracak. 45 metre uzayabilen merdiveni ile 18 katlı emlak konutlarına müdahale edebilecek olan yeni itfaiye aracı snorkel tipi ile (katlanabilen merdiven) Trakya’da ilk belediye olacak.
 
Çorlu Belediyesi İtfaiyesinin yüksek katlı binalardaki yangınlara müdahale edememesinden dolayı belediye meclisinden yeni bir itfaiye aracı alınması için yetki aldı. Türkiye’de ender Trakya’da ilk Çorlu Belediyesinde böyle bir itfaiye aracının olacağını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci; “Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) alınacak olan yeni itfaiye aracı 850 bin TL değerinde. Tam donanımlı olan bu aracın merdiveni 45 metre yüksekliğe çıkabiliyor. Şnorkel tipi ile merdiveni önünde engel bulunması takdirde katlanabilme özelliğine sahip. Siparişini verdik” dedi.
 
Emlak konutlarında meydana gelebilecek bir yangına alınan yeni bu itfaiye aracı ile müdahale edilebileceğini kaydeden Demirci; “Amacı yangın anında yüksek binalarda ki insanları kurtarmak ve müdahale etmek. İtfaiye aracı geldiğinde onun için 5-6 personelde eğitilerek kullanmaya başlayacağız” dedi.