info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uganda Ankara Büyükelçisi Uganda’yı Anlattı

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ne Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇESİAD) ve TUSKON işbirliğinde bir dizi ziyaretlerde bulunmak için gelen Uganda’nın Ankara Büyükelçisi Johnson Ogara Olwa, Uganda’yı Çerkezköy’e anlattı.

Büyükelçi Johnson Ogara Olwa ilk olarak Veliköy Islah OSB’yi ziyaret ederek buradaki sanayi alanlarını gezdi. Sonrasında ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda ‘Uganda’da yatırım alanları’ adlı konferansa katıldı. Konferansta ilk olarak söz alan ÇESİAD yönetim kurulu başkanı Hakan Asbaş, “ Uganda büyükelçisi, birkaç gün önce TUSKON’a yatırımlar hakkında görüşmek istediğini iletmesi üzerine, bizler de bu görüşmeyi fırsat bilerek kendilerini Çerkezköy’e davet ettik. Davetimizi kırmayarak teşriflerinden dolayı sayın Johnson Ogara Olwa’ya çok teşekkür ediyoruz. Kendisi Uganda’nın yatırım yapılabilecek alanları ve Uganda’yı daha yakından tanımamız için ülkesini anlatacak” şeklinde konuştu.
 
“UGANDA’DA AVANTAJLIYIZ”
 
Türkiye ile Uganda arasında ticari ilişkilerin ihracat bakımından potansiyel pazar teşkil ettiğini ifade eden Asbaş, Türk ürünlerinin kalitesi ve fiyatları ile Uganda pazarında avantaja sahip olduğunu söyledi.
 
Çerkezköy’de olduğu için mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Büyükelçi Johnson Ogara Olwa , “Çerkezköy önemli ve büyük firmaların olduğu bir sanayi bölgesi. Burada olduğum için ve sanayi yapılanmasını gördüğüm için mutluyum” dedi. Sonrasında ülkesi Uganda ile ilgili bilgiler veren Olwa, “Uganda zengin doğal kaynakları, dinamik ekonomisi ve benzersiz stratejik konumu ile yatırımcılara Afrika’nın kalbinde önemli fırsatlar sunmaktadır. Uganda özellikle son yıllarda Afrika’nın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olarak yerli ve yabancı sermayeyi çekmek için uygun bir ortam ve çeşitli teşvikler sağlamaktadır” diye konuştu.
 
Büyükelçi Olwa Uganda’nın yatırım yapılabilir önemli ülkelerden olduğunu belirterek, Çerkezköylü sanayici ve iş adamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti.