info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ulu Önder Atatürk’ün Tekirdağ’a Gelişi Büyük Bir Törenle Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişi ve Harf İnkılabının Uygulanışının 87. Yıldönümü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Valiliğince düzenlenen görkemli bir törenle kutlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın hazır bulunduğu, Büyük Önder’in Tekirdağ limanına gemi ile gelmesinin temsili canlandırmasıyla başlayan tören, Harf İnkılabı Anıtına çelenk konulmasıyla devam etti. Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği Namık Kemal Evi’nde düzenlenen Atatürk’ün Tekirdağ’ı ziyareti ile ilgili fotoğraf sergisi ziyaret edildi.
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde devam eden programda Atatürk’ün Harf İnkılabını Uygulayışına dair tiyatral sunum gerçekleştirildi. Sunum öncesinde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bugün Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişinin ve Harf İnkılabını uygulayışının 87. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk, halk için birşeyler yapmak, halkla birlik ve beraberlik arzusu içerisinde birçok yurt gezisi gerçekleştirmiştir. Bu gezilerde çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmış bir Türkiye için gerçekleşecek devrimleri halka tanıtarak benimsetmiştir. Çanakkale Savaşlarında destanlar yazan 19. Fırka ve 57. Alay’ı kurmak için Tekirdağ’ımıza ilk kez gelen Atatürk, aradan 14 yıl geçtikten sonra 23 Ağustos 1928 de ikinci defa Tekirdağ’a gelmiştir. Büyük Önderimizin bu ziyareti Türk kültürünün gelişimini etkileyen, dil ve kültür alanında çığır açan ‘Harf İnkılabı’ için olmuştur. Tekirdağ’ı son derece önemli bir inkılabın ilk uygulama alanı olarak seçen Atatürk, verdiği kararın doğruluğunu Türk milletinden aldığı olumlu dönüşlerle göstermiştir. Türk Devrim Tarihi için önemli bir yere sahip olan Har İnkılabının Uygulanışının Tekirdağ’da başlaması, Tekirdağ’ı Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ayrıcalıklı kılmıştır. Harf İnkılabının ilk adımlarının atıldığı bu şehirde yaşamaktan dolayı onur ve mutluluk duyuyorum. Tekirdağ Halkı Atasına minnettardır ve minnettar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Atatürk’ün Tekirdağ’ı ziyareti ve Harf İnkılabının uygulanışının 87. Yıl dönümünü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Başkan Albayrak’ın konuşması ve tiyatral sunumun gerçekleştirilmesinin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdare Tarihi Profesörü Prof. Dr. İlber Ortaylı, Atatürk’ün Tekirdağ’a Gelişi ve Harf İnkılabının Uygulanışının Önemi konulu konferans programında Tekirdağlılarla hitap etti. Ortaylı konferans programının tamamlanmasıyla kendi yazmış olduğu kitapları imzalayarak programa katılanlara sundu.