info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uluslararası ERASMUS Tanıtım Günü

Avrupa nın dört farklı üniversitesinden gelen ERASMUS koordinatörleri, Namık Kemal Üniversitesi nde düzenlenen "Uluslararası ERASMUS Tanıtım Günü" etkiliğine katıldı.

ERASMUS Tanıtım Günü kapsamında Rektörlük konferans salonunda yapılan tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak, "İnanıyorum ki Namık Kemal Üniversitesi sadece ERASMUS kapsamında değil, aynı zamanda birçok proje ve işbirliği anlamında, yakın gelecekte hem ülkemiz hem de Avrupa ülkeleri tarafından en çok tercih edilen üniversitelerden biri olacaktır" diye konuştu.
Namık Kemal Üniversitesi ERASMUS Koordinatörü Prof. Dr. Nuray Özer ise NKÜ de bugüne değin gerçekleşen ERASMUS hareketliğine ilişkin bilgi vererek bu konuda bir değerlendirmede bulundu. Konuşmaların ardından ERASMUS Tanıtım Gününe katılan konuk üniversite temsilcileri, Üniversitelerinin tanıtım sunumlarını yaparak, işbirliği konusunda fikirlerini dile getirdiler. Etkinliğe katılan konuk üniversite temsilcileri tanıtım sonrası Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ile bir araya gelerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunup işbirliği isteklerini dile getirdiler.
Rektör Şenköylü konuk üniversite temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, günü anısına birer hediye verdi. Etkinlik çerçevesinde yapılan görüşmeler sonucunda, Namık Kemal Üniversitesi ile söz konusu üniversitelerde ortak olan bölümler arasında, ERASMUS hareketliğini başlatacak olan toplu ikili anlaşmaların imzalanmasına ve böylece birçok yeni işbirliği temelinin de atılmasına karar verildi. Uluslararası ERASMUS Tanıtım Gününe katılan konuk Üniversite ve temsilcilerinin isimleri şöyle:
Azur Üniversitesi (Azur Adaları/Portekiz) Prof.Dr. Luis Manuel Vieria de ANDRADE
Silesia Üniversitesi (Polonya)Katarzyna DUDZIAK
Bartosz DEREWNIUK
Anna GUTOWSKA-KNAPIK
Kaunas Teknoloji Üniversitesi(Litvanya) Robertas KUPSTAS
Neringa NARBUTIENE
Selanik Aristotle Üniversitesi (Yunanistan) Prof. Dr. Nikolaos KATIS