info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Umut kuyruğu!

Tekirdağ da 220 kişilik infaz koruma memurluğu kadrosu için 620 kişi başvurdu.

Sabah erken saatlerde memur adayları adliye önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Tekirdağ da, yüksek güvenlikli 1 ve 2 nolu cezaevlerinde görevlendirilmek üzere 220 kişinin alınacağı infaz koruma memurluğu için, Türkiye nin dört bir şehrinde 620 kişi başvuruda bulundu. Mülakat için Tekirdağ Adliyesi ne gelen memur adayları, uzun kuyruklar oluşturdu. Büyük çoğunluğu üniversite mezunu olan adaylar arasında lise mezunları de yer aldı. Mülakat, boy ve kilo ölçümleri için adliyeye gelen memur adayları, zaman zaman izdihama neden oldu. Uzun süredir işsiz olan memur adayları devlet garantisinde olduğu için infaz koruma memuru olmak istediklerini söyledi. Tekirdağ da memur olabilmek için Yozgat tan geldiğini anlatan lise mezunu Abdullah Sungur, memurluğu garanti olarak gördüğü için özel sektör yerine infaz koruma memuru olmak istediğini ifade etti.

Yozgatlı Şeref Paşaoğlu ise, üniversite okuduğu halde memur olmak istediğini söyledi. Paşaoğlu, "Afyon Kocatepe Üniversitesi nde dış ticaret eğitimi alıyorum. Ama üniversite mezunlarının durumu ortada. 1997 senesi ÖSS şampiyonu bile manavlık yapıyormuş. Memur olursak bir anlamda devlete sırtımızı dayamış olacağız" şeklinde konuştu.

KPSS den 70 ve üzerinde puan alanların başvurabildiği infaz koruma memurluğuna talip olanların yüzde 70 ini üniversite mezunu gençlerin oluşturdu. Adaylar ilk gün fiziki görünüm ve diksiyon kontrollerinden geçti. Daha sonra boyları ve kiloları ölçülen memur adayları 2 Şubat tarihinde sözlü mülakata katılacak.