info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ünal Baysan Ayın Başkanı

Marmara Belediyeler Birliği, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ı Ayın Başkanı seçti.

 

Çorlu halkına verilen hizmetler ve gerçekleştirilen projelerden dolayı Marmara Belediyeler Birliği, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı "Ayın Başkanı" olarak seçti. Birliğin yayın organı olan "Birlikten Belediye Haber" adlı gazete konuyla ilgili haberi "ÇORLU GELİŞİYOR, KENT DEĞİŞİYOR" başlığı ile okuyucularına duyurdu. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın, "Ayın Başkanı" olarak seçilme nedeni ise şu ifadelerle açıklandı: "Son zamanlarda olağanüstü bir hareketlilik içerisinde olan Çorlu, Trakya'nın en hızlı gelişen ilçelerinden biri. Kentin altyapısını tamamen değiştiren Çorlu Belediyesi, sosyal sorumluluk projesiyle de kente canlılık katıyor. Biz de bu sayımızda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı "Ayın Başkanı" seçtik ve kentin gelişimi adına yapılan bu çalışmaları inceleme altına aldık."
 
Çorlu'nun En Büyük Yatırımı
Kentte ilk önce altyapı çalışmalarına başlanmış ve kent yeniden inşa edilerek düzenli, sistematik bir yapıya kavuşturulmuş. Atakent Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde 25 Mayıs 2011 tarihinde temel atma töreni gerçekleştirilen "3'üncü etap altyapı çalışmaları" sözlerimize örnek olarak gösterilebilir. Çünkü, içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının eş zamanlı olarak yürütüldüğü altyapı çalışmalarında üç hafta gibi kısa bir süre içerisinde Hasan Ali Yücel Caddesi'nin bulunduğu bölgeye gelinerek çalışmalara başlanmış. 3'üncü etap altyapı çalışmaları kapsamında 14 kilometre kanalizasyon, 5 kilometre yağmursuyu ve 8 kilometre içme suyu hattının yapılması planlanıyor. 2010 yılında İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından toplam 8 kilometre kanalizasyon, 6 kilometre yağmursuyu ve 17 kilometre içme suyu hattı yapılmış. Belediyeden yapılan açıklamaya göre aynı kapsamdaki altyapı çalışmalarına önümüzdeki yıllarda da diğer bölgelerdeki arterleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor. Hızla kentin altyapısını tamamen düzelterek vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermeye çalışan belediye, 3'üncü etap altyapı çalışmalarının başlatıldığı Atakent'te, bir yandan da kaldırım yapımına devam ediyor. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, konuyla ilgili "Altyapı Çorlu'da bir kangren haline gelmişti. Ama iki seneden beri çok ciddi çalışmalarımız oldu. İki senedir Çorlu'nun her yerinde belediye ekiplerimizi görmektesiniz. En büyük yatırımlardan bir tanesi, 3'üncü etap altyapı projemizdir," diyerek yapılan çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı.
 
Çorlu'da Kimse Kimsesiz Kalmayacak
Çorlu'da altyapı çalışmaları bir yandan tüm hızıyla devam ederken belediye diğer taraftan sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veriyor. Bu projelerden biri geçtiğimiz günlerde temel atma töreni gerçekleşen "Aşevi" ve "Kadın Sığınma Evi". Başkan Baysan "Aşevi" projesiyle ilgili "Çorlu'muzda gerçekten evinde çaresiz olarak kalan, bir sıcak lokmaya, bir sıcak ekmeğe muhtaç olarak yaşayan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımıza biz yardım elini uzatmak zorundayız. Bunun ilk adımı olarak aşevi yapıyoruz," diyerek açıklamada bulundu. Başkan, Kadın Sığınma Evi'yle ilgili ise "Türkiye'mizde kadın sığınma evlerine ihtiyaç kalmayıp kapandığı günleri de görürüz," diyerek kadın sığınma evinin neden önemli olduğunu anlattı.
 
"Çorlu, sporcuların yetiştiği bir merkez olacak"
Çorlu Belediyesi sporda da pek çok faaliyete imza atmış, Başkan Baysan'ın göreve geldiği günden bugüne dek 4 adet sentetik içim futbol sahası, 1 adet semt basketbol sahası, 5 adet tenis kortu, 2 voleybol semt sahası, 1 adet kapalı spor salonu yapılmış. Önümüzdeki günlerde de 1 adet daha kapalı spor salonu ile 1 adet olimpik yüzme havuzunun yapılması planlanıyor. Belediye bölgesel, ulusal ve uluslar arası turnuvalarda dereceye giren sporcuları da ödüllendirerek sporun, sporcunun her zaman yanında olduğunu gösteriyor. Başkan Baysan "Çorlu'daki sporculara ihtiyaç duydukları her türlü malzeme yardımı ve ulaşım desteği sağlıyoruz. Yaptığımız bu yatırımlar sayesinde inanıyorum ki, Çorlu, sporcuların yetiştiği önemli bir merkez haline gelecektir," diyor.
 
Ulaşım Kolaylığı
Çorlu'da ayrıca bir yerden bir yere gitmek oldukça kolay. Belediye, vatandaşların bu kolaylığı yakalayabilmesi için uzun zamandır "Toplu Taşıma Projeleri"ne öncelik veriyor. En son belediye tarafından 65 yeni halk otobüsü alınarak hizmete sunulmuş. Otobüslerin temsili anahtarını alan Başkan Baysan, "Halk otobüslerini Çorlu'muza kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çorlu Belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanlarından oluşan komisyon hem teknik, hem ekonomi, hem de diğer yönlerden araçları araştırdılar. Alınan 65 araçtan 40 tanesi 9 metre uzunluğunda, 25 tanesi mahalle aralarında daha rahat hareket edebilmesi için 7 metre uzunluğundadır. 65 araçtan 55 tanesi yürüme engellilerin binebileceği özelliklere sahiptir," dedi. Halk otobüslerinden 70 yaş üstündekiler ve engelliler ile şehit aileleri ücretsiz faydalanırken, engellilerin refakatçileri ise toplu taşıma hizmetlerinden indirimli olarak faydalanıyor. Bu hizmetlerden indirimli olarak faydalananlar arasında öğrenciler de var.