info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ünlü Tiyatrocu`dan Kadir Albayrak`a Ultimatom Gibi Çağrı

1 Yıl Geçti Derhal Sözünüzü Tutun!

Türkiye’nin ünlü tiyatrocularından ve hemen hemen her önemli organizasyonda yer alarak en iyi şekilde başarılı hitabeti ile tercih edilen sunucularından ABS Kültür Sanat Derneğinin temsilcisi Orhan Kurtuldu, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanını verdiği sözleri yerine getirmemekle itham etti.

Bu yanlışından bir an önce dönüp sözünü yerine getirmesini, getirmiyorsa da gerekçesini açıklamasını istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de yakın ilişkileri olan, Lüleburgaz’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarım mitinginde de sunuculuğunu yapan Orhan Kurtuldu’nun, Türkiye’de 30 Büyükşehir belediyesi içinde 29 Büyükşehir’in Şehir tiyatrosu varken, Tekirdağ’ın olmaması, bunun Tekirdağ ve Tekirdağlı sanatseverler için bir utanç tablosu olduğunu ifade etti. CHP Genel Başkanlığına da olayın aksettirileceği, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a da bunun nedeninin sorulacağı konuşuluyor. Bu konuyu Kemal Kılıçdaroğlu ile de konuşacağını ifade eden Orhan Kurtuldu, Kadir Albayrak’ın buna nasıl bir cevap vereceğini merak ettiğini dile getirdi.

Tekirdağ şehir tiyatrosu için söz aldıklarını ama bu konuda bir adım atılmadığını ifade eden ABS Kültür Sanat Derneği şu açıklamayı yaptı; “Halkın sesi ve vicdanını temsil ettiğini kabul ettiğimiz ve toplumsal bir görev yaptıklarına inandığımız saygı değer basın emekçileri basın toplantımıza hoş geldiniz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının kurulması için ABS Kültür ve sanat derneği olarak başlattığımız girişimin 1. Yılı iki gün sonra dolmak üzere. Bu vesileyle sizler aracılığıyla gelinen aşama hakkında Tekirdağ halkını ve bu girişimi destekleyen herkesi bilgilendirmeyi bir sorumluluk ve görev olarak hissettik. Bizler ABS Kültür Sanat Derneği olarak Devlet Tiyatroları sanatçısı Sn.Orhan Kurtuldu öncülüğünde ve tiyatroya gönül vermiş arkadaşlarımızla birlikte bundan tam bir yıl önce “Tekirdağ’a Şehir Tiyatrosu Yakışır” sloganıyla yola çıktık. Gayemiz Tekirdağ şehrinde yaşayan insanların anayasal hakkı olan sanat etkinliklerine ulaşımını kamusal bir çatı altında gerçekleştirmekti. Bu gayemizi şehrin insanları ile paylaştık; 11 ilçenin belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, STK’lar, çocuklar, gençler kısacası tüm şehir, tek bir yürek olmuş ve “Şehir tiyatromuzu istiyoruz. Tekirdağ’a Şehir Tiyatrosu Yakışır.” demişti.

Bu toplumsal talep yankısını bulmuş ve Şehir Tiyatrolarının kurulmasını talep eden önerge Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisinde oybirliğiyle kabul edilmişti. Meclis kararının ardından Şehir Tiyatrolarının Kuruluş Yönetmeliği Anayasa hükümlerine, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve Belediyeler Kanunu ile Devlet Tiyatrolarının Kuruluşu Hakkındaki Kanuna uygun olarak Devlet Tiyatroları Sanatçısı Orhan Kurtuldu tarafından hazırlanarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Kadir Albayrak’ın bu konu ile ilgili görevlendirdiği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Alparslan Kurtoğlu’na teslim edilmiştir.Alpaslan bey ile iki defa yarımşar saatlik görüşmeler yapılmış ve kendisi yönetmelik hakkında bilgilendirilmiştir. Son görüşmeden sonra kendisiyle bir daha görüşülmemiş ve bu konuda kendisinden haber alınamamıştır.

Tarafımıza da hiçbir geri dönüş yapılmamıştır. Bu gün itibari ile Tekirdağ’da yaşayan insanların sanata ulaşım hakları ertelenmeye devam ediyor. Bu toplantıyı yapmaktaki amacımız bir yıldır verdiğimiz mücadelenin akıbetini öğrenmek ve Tekirdağ’ın geç kalınmış olunan sanat hakkının hak sahiplerine (halka) ne zaman teslim edileceğini bilmek istiyoruz.

Bu vesileyle şu soruları sorma hakkımızı kullanıyoruz:

VAZ MI GEÇTİNİZ? Tekirdağ Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn.Kadir ALBAYRAK;

1. Meclis kararından vaz mı geçtiniz?

2. Verdiğiniz sözden vaz mı geçtiniz?

3. “Tekirdağ’a Şehir Tiyatrosu Yakışır” demekten vaz mı geçtiniz?

4. “Sanata Evet” demekten vaz mı geçtiniz?

Ancak biz vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz!

Çünkü biz dersimizi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldık.

Biliyoruz ki: “Hak verilmez, alınır.”

Yılmadan bir kere daha haykırıyoruz ki: Tekirdağ’a Şehir Tiyatrosu Yakışır. Sanata Evet. Şehir Tiyatrolarına Evet! Ne Zaman? Derhal”Dediler.

Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel Dünya Tiyatrolar Gününde şu sıralar oynadıkları rollerde tüm Türkiye’nin gönlüne taht kurmuş oyuncuları getirerek adeta şov yaparken Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanının bu şovun gölgesinde kalması, Kadir Albayrak’ın sanata ve sanatçıya bakış açısının bir yansıması olup olmadığı kafalarda soru işareti oluşturuyor.

Kaynak : Murat Ürtekin