info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Ali Yerlikaya 105. Köy Ziyaretini Tamamladı

Tekirdağ Valiliğine atandığı günden beri ilde bulunan 9 ilçe 24 belde ve 257 köy’ün ziyaret etme programına bugünde yaptığı 10 köy ziyaretleriyle 105. Köy ziyaretini tamamlamış oldu.

 

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya beraberinde Malkara Kaymakamı Mahmut Halal,  İl jandarma alay komutanı Kazım Rıfkı Ayan, Gıda Tarım Hayvancılık il müdürü Cevdet Soyak, Özel İdare yatırım ve inşaat müdürü Turhan Küçükoğlu, Tekirdağ Halk Sağlığı il müdürü Dr. Mahmut Akdağ, Malkara Jandarma Alay komutanı binbaşı Sedat Akbıyık, il genel meclisi üyeleri İbrahim Becerik, Yücel Genç, Recep Süvari, Valilik basın Müd. V. Aysel Erkmen, Valilik özel Kalem Yurdanur Arıcan ile diğer görevliler katıldı. Bu günkü ziyaret Malkara ilçesi köylerinden “D.Yenice, Dereköy, Müstecep, Aksakal, Kalaycı, Sırtbey, Deliller, Vakıfiğdemir, Hereke, Ahievren’e yapıldı.
 
 
Köylere yapılan ziyaretlerde vali ve beraberindeki heyete köy ihtiyaçları ve yapılmasını istedikleri her şeyi rahatlıkla ve samimi bir ortamda ilettiler. Vali Ali Yerlikaya da  beraberinde bulunan görevlilere isteklerin not edilmesini ve bu konularda takipçi olacağının sözünü verdi. Yerlikaya; bugün sizlerle ilk defa birlikte oluyoruz. İkinci kez geldiğimiz de isteklerinizi yerine getirmemişsek, biz Devlet olarak mahçup oluruz. 2013 yılı itibarıyla 100 -110 km arasında köy yollarında asfalt yapılacağının müjdesini verdi. İller bankasından sağlanan 30 milyon TL kredi ile sezon başlamadan önce ihale aşaması tamamlanmış ve en kısa zamanda çalışmalar başlayacaktır müjdesini verdi.
 
Tekirdağ Velimeşe beldesinde Türkiye’nin en büyük arıtma tesisi Bursa Demirtaş ilçesinde 100.000 Metreküp kapasiteli arıtma tesisi olduğu fakat Tekirdağ Velimeşe beldesinde OSB arıtma tesisinin 150.000 metreküp olduğunu, Türkiye’nin en büyük arıtma tesisinin yapımına yakında başlanacak dedi.
 
Vakfidemir köyünde kilit taşların süpürülmesi için aldıkları aracın önüne bir traktör talebi üzerine sizler köyde bir miktarını toplayın bizde size gerektiği şekilde destek sağlarız dedi.
 
Ahievren köy sakinleri tarafından Yörük yolu olarak bilinen D. Yenice köyüne çıksn yolunda bu asfalt çalışmaları içinde yapılacağını açıkladı. Ahievren köyündeki çiftçilerin ürettikleri kavun, Karpuz, soğan ve diğer ürünlerini yol kenarında kara yolları tarafından düzenleme yapılarak yaz süresince satış yapabilecekleri barakaların yapılması hakkında kendilerine her türlü yardımın yapılması için Kaymakamlıki, Jandarma ve karayolları yetkililerinin bir araya gelerek bu konuda yardımcı olacağını açıkladı. Ayrıca özel idare yatırım ve inşaat müdürlüğü tarafından baraka kurulacak yerlerin düzenlemesi için gerekli çalışmaların yapılması için talimatları verildi.
 
Bu gün sabah itibarıyla başlanan köy ziyaretleri saat 18:00 itibarıyla tamamlandı.
Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber Gazetesi