info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali ALi Yerlikaya nın Köy Ziyaretleri Devam Ediyor

Malkara’ya bağlı Yenice köyünü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya’yı, köye gelişinde Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ile kurum müdürleri, muhtar Halil Ateş ve köy halkı karşıladı.

 

Malkara’ya bağlı Yenice köyünü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya’yı, köye gelişinde Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ile kurum müdürleri, muhtar Halil Ateş ve köy halkı karşıladı.

Muhtar Halil Ateş’ten köy ile ilgili bilgiler alan Vali Yerlikaya, köylülerle de sohbet ederek sorunlarını dinledi.  Köy halkından tarım arazilerinde ekili olan ürünlerinde son yıllarda kök hastalığı olduğu bilgisini alan Vali Ali Yerlikaya; “Konu ile ilgili olarak Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesine konunun iletileceğini, ilgili akademisyenlerden konuyu değerlendirip, bu yönde bir inceleme yapmalarını isteyeceklerini” ifade etti. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak ve diğer kurum müdürleri de alanları ile ilgili konularda köy halkına bilgi verdi.

Yenice Köyü ziyaretine, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Akdağ, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun, İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü İnşaat Mühendisi Turhan Küçükoğlu katıldı.

Vali Ali Yerlikaya 97. Köy Ziyaretini Dereköy’e Gerçekleştirdi

Malkara’ya bağlı Dereköy’ü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya, ziyaretinde muhtar Zekeriyya Dündar’dan köy ile ilgili bilgi aldıktan sonra,köy ziyaretine katılan İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, hayvan hırsızlığı konusu ve kırsal kesimde asayişin sağlanması ile ilgili olarak köy halkını bilgilendirdi. Köy sakinlerinden Hasan amcanın Vali Ali Yerlikaya’nın  ziyareti nedeniyle yazdığı şiirini de okuduğu ziyaret sonunda Vali Ali Yerlikaya, köy halkına huzurlu ve ağız tatlarının yerinde olduğu bir yaşam dileğinde bulundu.

98. Köy Ziyareti Ballı Süle Köyüne

Vali Ali Yerlikaya, Malkara’nın Ballı Süle köyünü beraberindeki kurum müdürleri ile ziyaret ederek, sorunları yerinde dinledi.

Muhtar Necmettin Kaya’dan köy ile ilgili bilgiler alan Vali Ali Yerlikaya; “Ballı Süle gibi Tekirdağ’ın diğer tüm köylerinin güzel olduğunu belirterek, buraların yani yaşadığımız yerlerin kıymetini bilelim” dedi.

Köy ziyaretinde, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal da yer aldı.

99. Köy Ziyareti Sırtbey’e

Malkara’ya bağlı Sırtbey köyünü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya’ya, köy ziyaretinde muhtar Mecit Totrakanlı tarafından köy ile ilgili genel bir bilgi verilmesinin ardından Vali Yerlikaya beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte köy halkı ile sohbet edip sorunları dinledi.

Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun tarafından; ormanların korunması, geliştirilmesi ve genişletilmesi hedeflerine ulaşmak üzere, ormanlar içinde ve bitişiğinde yaşayan köy halkının; ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmalarına katkıda bulunularak orman-orman köylüsü ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesini sağlamak, orman köylülerinin ormanlar üzerindeki olumsuz baskılarını azaltmak amacıyla sağlanan hizmetleri, plan ve projeli  olarak ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülmesiyle görevlendirilmiş Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı merkez ve taşra kuruluşu olan (Orman – Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü – Şube Müdürlüğü) OR-KÖY’le ilgili olarak da köy halkına detaylı bir bilgi verildi.