info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Ali Yerlikaya’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Vali Yerlikaya, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlamıştır.

 

Vali Yerlikaya, 1-7 Ekim “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınlamıştır. Mesajı şöyledir;
 
“Camilerimiz İslam dininin ibadet mekânları olarak, dua ve ibadetlerin topluca yapılıp, gönüllerin yıkandığı, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal yerlerdir. Bütün bunların yanı sıra, vatan sevgisi ve millî bütünlüğün telkin edilip, şehitlik ve gazilik ruhunun beslendiği bir millî kültür ocağıdır.
Bu haftanın amacı; camilerin ve din görevlilerinin toplum içerisindeki yerlerini hatırlayıp, dinî ve sosyal yaşantı içerisinde önemini vurgulamak, insanların dikkatlerini bu kutsî mekânlara çekmek ve bu noktada bir hassasiyet oluşturmaktır.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gelecek nesillerin daha sağlam karakterde ve ahlâklı birer birey olarak yetişebilmeleri de çağın bilgi ve donanımına vâkıf model insan rolündeki din görevlilerimizin gayretleri ile mümkün olacaktır.
İlimizde 477 cami ve mescitte, 721 Din hizmetleri sınıfı çalışanı tarafından vatandaşlarımıza başta ibadet konusu olmak üzere, ihtiyaç duydukları hemen her konuda yardımcı olunmakta, bu doğrultuda da başta İl Müftümüz Mahmut Gürlen başkanlığında bir çok örnek çalışmalar yapılmaktadır.
İçinde bulunduğumuz “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” vesilesi ile ilimizde tecrübesi ve birikimi ile 30 yıldır görev yapan Şaban Yörük hocamız ile henüz mesleğinin başında olan İmam- Hatip’imiz Yusuf Coşkun hocamıza ve tüm din görevlilerimize verdikleri ve bundan sonra verecekleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”