info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Varan 3: Foseptik Kokusu Kısmen Giderildi

Muratlı’da, Muratlı belediyesinin orada başlayan ve Muratlı belediye düğün salonunda son bulan rögarlardan fosseptik kokusu geldiğine dair vatandaşlardan gelen şikâyeti gündeme getirmiştik.

Muratlı TESKİ müdürlüğü tarafından ertesi gün yapılan müdahale sonucu rögarlar kapatıldı ve koku giderildi. Muratlı’da atık su kanallarının yağmur suyu ile birleşmesi sonucu, asfalttan gelen su ile fosseptik suyunun karışması, bu kokunun dışarıya taşmasına neden olmaktadır. Fosseptik ve yağmur suyu sorunu Muratlı’nın önemli bir sorunu olmakla birlikte, Büyükşehir statüsüne girmiş Tekirdağ’da gerek Büyükşehir gerekse Muratlı belediyelerinin bu sorununun çözülmesi gerekmektedir.

SORUNU ALBAYRAK ÇÖZECEK Mİ?

Tekirdağ büyükşehir belediyesince Muratlı’ya ayrılan 11 milyon bütçe ile ara sokakların yağmur suyu kanalları yapma gibi bir girişimi olup olmadığı da bilinmiyor. Emlak muhasebe işlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısı Ufuk Gençtürk’ün ara sokakların yağmur suyu kanalı için ne gibi bir çalışma içinde olduğu bilinmemektedir. Bunun yanı sıra, Muratlı’nın yağmur suyu kanalı sorununu çözecek bütçeye sahip Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın geçen seçim öncesi de aynı riski göze almadığı gibi bu dönem de seçimlere az bir zaman kala sokakları kazıp seçimi riske atmayacağı bilinmiyor. Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın Muratlı’nın alt yapı sorununu artık çözmesi bekleniyor.

Bu sorun, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE HALKA HİZMET SORUNUDUR. MURATLI’NIN YAĞMUR SUYU KANALI SORUNUNU KİM ÇÖZECEK? MURATLI YİNE MAKUS KADERİNE Mİ TERK EDİLECEK?

Kaynak : Murat Ürtekin